İş'te Gündem

Sosyal konut projesi başvuru ne zaman, şartları neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz' şeklinde duyurduğu sosyal konut projesi merak edildi.
Player yükleniyor...
Haberler / EKONOMİ
13 Eylül 2022 Salı 00:00

Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, sosyal konut projesi ile ilgili detayları sorgulamaya başladı. Erdoğan'ın açıkladığı sosyal konut projesi başvuru tarihi ve şartları belli oldu. Peki, sosyal konut projesi başvuru ne zaman, şartları neler?

Sosyal konut projesi başvuru ne zaman?

TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını duyuran Erdoğan, "Başvurular yarın itibariyle başlayacak, ekim ayına kadar sürecek bu projelerin ilk temelini de yılbaşında atıyoruz" dedi.

#reklam#

Erdoğan'ın açıklamasından başlıklar şöyle: 

''Hedefimiz 81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde 2023-2028 arasını kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri yaparak milletimizin istifadesine sunmaktır.''

''Projemizin ve bu kapsamda yapılacak konut ve iş yerlerinin ismini de İlk Evim, İlk İş Yerim olarak belirledik.''

''Bu büyüklükteki bir proje yaklaşık 900 milyar liralık yatırım değeri demektir. Çarpan etkisiyle 2 trilyon TL’den fazla ekonomik hareketliliğe yol açacak bir projeyi vatandaşlarla paylaşıyoruz.''

Sosyal konut projesi başvuru şartları neler?

Arsa satışı başvurularında şartlar şu şekilde:

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

-Yoksul ve dar gelirli olmak,

-Kendisinin, eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içerinde ev yapmaya müsait arsaya veya herhangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesinin karşılığı olan arsa payına sahip olmamak,

#reklam#

-Daha önce 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümlerine tabi uygulamalardan faydalanmamış olmak.

TOKİ'nin yürüteceği proje kapsamında ilk olma özelliği taşıyan, "Küçük ve orta ölçekli sanayiciye yönelik 28 ilde oluşturulacak sanayi sitelerindeki 10 bin iş yeri" için başvuru bedeli 2 bin lira olarak belirlendi.

Projenin bu ayağına başvuruda bulunacaklardan, projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı veya o il sınırlarında faaliyette bulunan 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşı olması şartı aranacak.

Başvuru yapacaklardan ayrıca ustalık, iş yeri açma, ilgili oda kayıt veya vergi mükellefi belgesi ile e-Ticaret yapıldığına dair belgeler istenecek.

Başvuru bedeli 500 lira

Proje kapsamında satışa sunulacak 100 bin arsa, elektrik, su ve doğal gaz altyapıları tamamlanmış, imar planları bulunan ve inşaat yapmaya hazır şekilde teslim edilecek.

Başvuru bedeli 500 lira olarak belirlenen kampanyadan faydalanmaya hak kazananlar bu arsalar üzerine kendi evlerini yapabilecek.

Başvuru şartlarını taşıyanlar arasında kura çekilecek.

#reklam#

Sanayi sitelerindeki iş yerleri için başvuru yapacakların, kendisinin, eşinin ve 18 yaşından küçük çocuklarının mülkiyetinde sanayi dükkanı olmaması da gerekecek.

İstanbul’da aylık hane geliri 16 binin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olması şartlar arasında.

TOKİ sosyal konutları 240 aya varan vadelerle satışa sunacak.

TOKİ tarafından yürütülecek projede gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları ve gazilere yönelik özel kontenjanlar olacak.

30 yaş altı gençlere yüzde 20 oranında kontenjan ayrılması planlanıyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem