İş'te Gündem

Şirketleri 210 milyon TL soymuşlardı: İşte ayrıntılar

Çete üyelerine İstanbul'un beş ilçesinde operasyon yapıldı. Sekiz çete üyesi yakalanarak gözaltına alındı.
Şirketleri 210 milyon TL soymuşlardı: İşte ayrıntılar
Haberler / EKONOMİ
27 Eylül 2023 Çarşamba 08:17

İstanbul'da ithalat ve ihracat işleri yapan şirketlerin mail adreslerini ele geçirerek, ödeme yapacak olan şirketlere "Banka hesap numaralarımız değişti" maili gönderen ve ödemelerin kendi banka hesaplarına yapılmasını sağlayarak 210 milyon liralık vurgun yapan Man in The Middle (Aradaki Adam) çetesinin sekiz üyesi de tutuklandı.

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri, farklı ülkelerde yaşayan kişiler tarafından yüksek tutarlı döviz cinsi paraların havale edildiği bazı banka hesaplarını takibe aldı.

Sabah'tan Emir Somer'in haberine göre gönderilen söz konusu dövizlerin hemen Türk Lirası'na çevrildiği ve söz konusu hesaplardan çekildiği belirlendi. Dokuz banka hesabı ve 6'sı yabancı uyruklu olmak üzere dokuz kişilik bir çete tespit edildi.

8'İ DE TUTUKLANDI

Çete üyelerinin ithalat ve ihracat yapan şirketlerin mail adreslerini ele geçirerek ödeme yapacak olan şirketlere "Banka hesap numaralarımız değişti" mailleri gönderdikleri, ödemeleri kendi banka hesaplarına yaptırdıkları ve "Man in the Middle" (Aradaki Adam) adı verilen bu dolandırıcılık yöntemiyle 210 milyon liralık haksız kazanç sağladıkları saptandı.

Çete üyelerine İstanbul'un beş ilçesinde operasyon yapıldı. Sekiz çete üyesi yakalanarak gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda 177 bin lira nakit para ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Çete üyelerinin tamamı adliyeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine yerleştirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem