İş'te Gündem

Sinpaş işçileri zorla mitinge götürülmüş: Gitmeyenin yevmiyesi kesilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'da gerçekleştirdiği mitinge Sinpaş Otel inşaatı işçileri zorla "Belediyenin açılış töreni var" diye götürüldüğü ortaya çıktı.
Player yükleniyor...
Haberler / EKONOMİ
15 Ocak 2023 Pazar 00:00

Muğla'da yapımı devam eden ve sıkça protestoların konusu olan Marmaris'in İçmeler semtindeki Sinpaş Otel inşaatı çalışanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'daki mitingine zorla götürüldü. İşçilere "Belediyenin açılışı var" denildiği öğrenilirken yolda serviste iken "Erdoğan'ın mitingine gidiyoruz araçtan inmek yasak" denildiği ifade ediliyor.

'Mitinge gitmeyen işçilerin yevmiyesi kesilecek' 

#reklam#

Haber.sol'dan Özkan Öztaş'ın haberine göre belediyenin açılışı var bahanesiyle servise bindirilen işçilerin araçtan inmesine izin verilmezken aynı zamanda miting alanına gitmeyen veya geri dönecek işçilerin de yevmiyelerinin kesileceğini belirtilirken işçiler mitinge gittiklerini yoldayken öğrendi. 

Konuyla alakalı bir inşaat işçisi "Yevmiyemizin kesileceğini öğrenince bunlar bizi işten de atarlar sonra diye tedirgin olduk ve mecburen gittik mitinge. Zaten yolda serviste iken öğrendik bunu. Mitinge gideceğimizi bilmiyorduk" dedi. 

Miting alanında işçilere bayrak, şapka ve benzeri mitin ekipmanları dağıtıldıktan sonra miting alanına giren işçiler sonra yine aynı servis ile inşaatın olduğu yere geri döndü belirtiliyor. 

'Ekmeğimizden oluruz diye korktuk gittik mitinge'

#reklam#

Mitinge gideceklerini servis aracında öğrenen işçilere yarı yolda indiremeyeceklerini ve mitinge gitmeyenlerin de yevmiyelerinin kesileceğini söyleyen yetkililere karşı işçiler "Ekmeğimizden oluruz diye korktuk. Yoksa bize soran falan olmadı. Rızamız alınmadı. Aramızda AKP'li olan da var olmayan da. Belki sorsalar çoğumuz gitmeyecekti. Ama mitinge gitmezsek ya da miting alanından ayrılırsak ekmeğimizden işimizden oluruz diye kaldık. Bugün yevmiyenizi vermeyiz diyen yarın kapı önüne koyabilir. Ama mecburen katılmak zorunda kaldık" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem