İş'te Gündem

Sarar grevi 34. gününde: Çalışanlar direniyor

Sarar'da çalışan işçiler, işverenin Toplu İş Sözleşmesi'nde işçilerin taleplerini karşılamayıp masadan kalkması üzerine 34 gündür grevde. Greve katılan İstanbul Akasya AVM'deki mağazada işçiler haklarını talep etmeye devam ediyor.
Sarar grevi 34. gününde: Çalışanlar direniyor
Haberler / TEKSTİL
1 Ekim 2024 Salı 13:59

Türkiye’nin 29 ilinde 64 mağazası bulunan Sarar Büyük Mağazacılık Ticaret A.Ş. çalışanları 34 gündür grevde. Dokuz ay boyunca devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde çalışanların taleplerini karşılamayan Sarar yönetimi masadan kalktı.

Bunun üzerine Hak-İş'e bağlı Öz Büro-İş grev kararı aldı.

İşveren, devam eden grev sürecinde sendikadan istifa etmeleri halinde bazı işçilere zam vaadinde bulundu.

Ancak, patronun sözüne inanarak sendikadan istifa eden çalışanların maaşlarına da zam yapılmadığı öğrenildi.

Grev; Ankara’da Panorama, Armada, Ankamall AVM’de, İstanbul’da Akasya AVM'de, Çanakkale’de ise 17 Burda AVM'de bulunan Sarar Mağazalarında sürüyor.

İşçiler taleplerinin karşılanmaması halinde Türkiye genelinde bütün mağazalara yayılacak geniş çaplı bir greve hazırlanıyor.

Hak-İş'e bağlı ÖzBüro-İş Genel Başkanı Baki Gülbaba'nın, daha önce, grevin 21. gününde yaptığı açıklamaları şöyle:

"Emekçilerin haklarının yok sayıldığı ve sendikalı olmanın cezalandırıldığı bir anlayışla karşı karşıyayız. Bu grev sorumlu davranılmadığı ve toplu iş sözleşmesi masasına oturulmadığı sürece bitmeyecektir. Emeğe uzanan elin de dilin de karşısında olmasını biliriz. Sarar mağazası çalışanlarının hakkıyla, hukukuyla kimse oynayamaz.

“EMEĞİMİZE SAYGI DUYUN”

"Bu grev bitmeyecek. Emeğe, alın terine karşı gelenlerin biz de karşısında duracağız. Bize kimse güç gösterisinde bulunmasın. Hukukun ve adaletin sınırları içerisinde elimizden ne geliyorsa yapacağız. 21 gündür literatüre geçecek bir grev yapıyoruz. Baskı ve dayatmalara da boyun eğmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Sermayeyle bir kavgamız yok ama Sarar emekçilerinin hakları yok sayılacaksa onun karşısında durmak bizim görevimizdir. İstanbul’da, Ankara’da ve Çanakkale’de başlayan bu onurlu direniş, hakettiğini almadıkça durmayacaktır.

"TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SARAR EMEKÇİLERİNİN YASAL HAKKIDIR"

Toplu İş sözleşmesi Sarar emekçilerinin yasal hakkıdır. Biz sözleşme imzalamaya hazırız. Hem kurumun hem de emekçilerin zarar görmesini istemiyoruz. Yarını düşünerek hareket ediyoruz. Barıştan ve uzlaşıdan yanayız. Ancak bu kurumu var edenlerin ve emeğini sakınmadan veren insanların da hakkını almalarından yanayız. Bizim yaptığımız bu grev, üniversitelerde ders olarak okutulacak karakterde bir grevdir. Sarar çalışanları mutsuz ve bu yanlıştan acilen dönülmesi gerekiyor. Bankanın verdiği promosyona bile göz koyan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bu grevi asla kıramayacaksınız"

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem