İş'te Gündem

Rusların Türkiye'de enflasyon isyanı

Moskova'da 39 rubleye satılan çocuklara yönelik bir meyve püresinin Türkiye fiyatı 280 rubleye karşılık geliyor.
Rusların Türkiye'de enflasyon isyanı
Haberler / EKONOMİ
7 Haziran 2023 Çarşamba 21:11

Türkiye’deki enflasyon sorusu Rus turistlerin de gündeminde. Moskovskiy Komsomolets gazetesine Antalya’dan konuşan turistler geçtiğimiz sezona kıyasla fiyatların 3 katına çıkmasından yakındı.

Gazete St. Petersburg’dan dört kişilik bir arkadaş grubunun Antalya’da 21 günlük tatil için 525 bin ruble harcadığını yazıyor (6 bin 450 dolar).

Ruslar için Türkiye’de tatil hayal oldu!

Haberde Moskova’da 39 rubleye satılan çocuklara yönelik bir meyve püresinin Türkiye fiyatının 280 rubleye karşılık geldiğine dikkat çekildi.

Yaptırımlara rağmen Rusya’da 125 bin rubleye satılan iPhone Pro Max’ın Türkiye fiyatı da Rus turistlerin gözünden kaçmamış: 234 bin ruble. Daha önce 50-60 dolara alınabilen Nike marka spor ayakkabıların fiyatı ise 113 dolar.

Moskovskiy Komsomolets’e konuşan turistler en ucuz hamburgerin 508 ruble, restoranda bir yemeğin fiyatının ise 3 bin 900 – 5 bin 800 rubleye çıkmasından şikayet etti.

Ancak buna karşın Türkiye’ye hem dinlenmeye, hem ilaç alışverişi yapmaya gidenler de var. Yevgeniya adlı bir turist Rusya’da 900 rubleye aldığı ilacı Kemer’de 180 rubleye bulduğunu söylüyor.

Gazete bir yıl önce Türkiye’ye gelen çok sayıda turistin yüksek fiyatlar nedeniyle bu yıl başka bir ülkeyi tercih edeceğini yazdı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem