İş'te Gündem

RK'dan Bilim İlaç'a 155 milyon lira ceza

Rekabet Kurulu, Bilim İlaç Sanayii ve Ticaret A.Ş.'ye 155.5 milyon lira, Drogsan İlaçları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye ise 30.6 milyon lira idari para cezası kesilmesini kararlaştır
RK'dan Bilim İlaç'a 155 milyon lira ceza
Haberler / EKONOMİ
23 Ağustos 2024 Cuma 08:24

Kurumun internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, Bilim İlaç Sanayii ve Ticaret ile Drogsan İlaçları Sanayi ve Ticaret'e yönelik soruşturma sonuçlandı.

Teşebbüsler, rekabet kurallarını ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında uzlaşma metinleri gönderdi.

Kurul, bunun üzerine, rakipleriyle iş gücü piyasasında birbirlerinin çalışanlarını işe almamaya yönelik centilmenlik anlaşmaları yaptıkları ve bu yolla Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri gerekçesiyle idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Ayrıca, soruşturma, anılan teşebbüsler bakımından uzlaşmayla sonlandırıldı.

Kurul, aynı soruşturma kapsamında daha önce GlaxoSmithKline İlaçları Sanayi ve Ticaret'e 33 milyon 321 bin 564 lira, Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret'e ise 184 milyon 363 bin 976 lira idari para cezası uygulamış ve soruşturmanın bu teşebbüsler için uzlaşmayla sonlandırılmasına karar vermişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem