İş'te Gündem

Özel'i karşılamamıştı: Metin Feyzioğlu'nun görev yeri değişti

CHP lideri Özel, KKTC'deki törende Metin Feyzioğlu ve büyükelçilik yetkilileri tarafından bir karşılama yapılmadığına dair rahatsızlığını Dışişleri Bakanlığı’na bildireceğini söylemişti
Özel'i karşılamamıştı: Metin Feyzioğlu'nun görev yeri değişti
Haberler / GÜNDEM
28 Temmuz 2024 Pazar 10:22

Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun görev yeri değiştirilerek, eski bakan Egemen Bağış'ın büyükelçisi olduğu Prag'a atandı.

Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı olan ve 2022'den beri Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi olan Feyzioğlu'nun yerine, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim getirildi.

Serim, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Maksut Serim’in oğlu. 

Dışişleri Bakan Hakan Fidan, Türkiye'nin dış temsilciliklerinde büyükelçilik yapacak isimlere görevlerini tebliğ etti.

Buna göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim'in Lefkoşa Büyükelçisi; Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun Prag Büyükelçisi olarak görevlendirilmesine karar verildi. 

Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevini 2022 yılından bu yana yürüten Serim, Cumhurbaşkanı başdanışmanı ve Halkbank Yönetim Kurulu üyesi Maksut Serim’in oğlu.

Feyzioğlu, son olarak KKTC'deki Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. yıl töreninde CHP lideri Özgür Özel'i karşılamamasıyla gündeme gelmişti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı, aile şirketinin yatırım yaptığı KKTC'ye büyükelçi oldu

Feyzioğlu'nun yerine, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim getirildi. Serim, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Maksut Serim’in oğlu.

Girne Amerikan Üniversitesi’nden 2008 yılında mezun olan Serim'in babası Maksut Serim’in KKTC’de kurduğu Serim Company adlı şirketin ciddi yatırımları bulunuyor..

KKTC’de daha çok inşaat alanında faaliyet gösteren şirketin yönetim kurulu başkanlığını ise kardeşi Halil İbrahim Serim yapıyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem