İş'te Gündem

Noter açığıyla vergi kaçıranlara operasyon! 17 gözaltı var

Noterler tarafından kullanılan ARTES sistemindeki açıklardan faydalanarak yurt dışından çalınan ve özel tüketim vergileri (ÖTV) ödenmeksizin sahte belgelerle tescil edilen araçların kaçakçılığını yapan şüphelilere yönelik sabah saatlerinde operasyon yapıldı.
Player yükleniyor...
Haberler / GÜNDEM
20 Nisan 2022 Çarşamba 00:00

17 şüpheli gözaltına alınırken sistem açığıyla vergisiz tescil edilen 5 adet araca el konularak Gümrük Müdürlüğüne teslim edildi.

Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, sahtecilik yapan bir takım şüphelilerin Noterler tarafından kullanılan ARTES sistemindeki açıklardan faydalandığı tespit edildi.

#reklam#

Şüphelilerin, bu şekilde yurt dışından çalınan ÖTV'leri ödenmeksizin sahte belgelerle araçları tescil ettikleri ve bu araçları satışa çıkarttıkları belirlendi.

ARAÇLAR GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜNDE

Yapılan araştırmalarda bu şekilde tescil edildiği belirlenen 5 adet araca el konuldu. Araçlar, Gümrük Müdürlüğüne teslim edildi. Kimlikleri tespit edilen 4'ü Ankara Samsun Amasya ve Diyarbakır illerinde 13'ü İstanbul ili Beşiktaş ,Fatih, Güngören,Bağcılar, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Ataşehir ve Üsküdar ilçelerinde bulunan şüphelilerin yakalanmasına yönelik sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda 17 şüpheli yakalandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem