İş'te Gündem

Milyar CEO, Tesla'da hayatını kaybetti

Foremost Group'un milyarder CEO'su Angela Chao'nun ölümü, Tesla hakkındaki endişeleri yeniden gündeme getirdi.
Milyar CEO, Tesla'da hayatını kaybetti
Haberler / DÜNYA
18 Mart 2024 Pazartesi 18:39

Foremost Group'un kurucusu James Si-Cheng Chao ve Ruth Mulan Chu Chao'nun kızı olan Angela, gölete batarken camı kıramadığı için Tesla'sında boğularak hayatını kaybetmişti.

Angela Chao, aynı zamanda ABD'li siyasetçi Mitch McConnell'in de baldızı. Angela'nın ablası Elaine Chao ise Donald Trump yönetiminde ulaştırma bakanı olarak görev yapmış ve George W. Bush yönetiminde çalışma bakanı olarak görev almıştı.

ARAÇ KARAYA ÇIKARILDIĞINDA CHAO ÖLMÜŞTÜ

ABD'nin Teksas eyaletinde, 9 Şubat günü arkadaşlarını çiftliğinde ağırlayan Angela Chao, gece saat 23.30 sularında çiftlikten ayrılmış ve arabasına binerek çok uzakta olmayan evine doğru yola çıkmıştı.

Dakikalar sonra çiftlikteki arkadaşlarından birini arayan Chao, Tesla'sını yanlışlıkla geri vitese aldığını ve aracın gölete doğru ilerlediğini söyledi.

Chao, yaklaşık 1 saat boyunca arabanın camlarını kırarak dışarıyla çıkmaya çalıştı.

Yetkililer arabayı karaya çıkarmayı başardığında, araç suyla doluydu ve Chao ölmüştü.

'BİR ÇOK TESLA SAHİBİ ŞİKAYETÇİ'

The Wall Street Journal'ın haberine göre, hayatını kaybettiği geceden önce de Chao, Tesla'sında aynı hatayı yaparak arabayı geri vitese takmıştı.

Birçok Tesla sahibi, vites değiştirme tasarımının kafa karıştırıcı olduğundan şikayetçi oldu. Business Insider ise şöyle yazdı: "Tesla sahipleri yıllardır tasarım kusurları ve geri gitmelerine neden olan arızalar hakkında endişelerini dile getiriyor."

'AYNI KONUDA 12 ŞİKAYET YAPILDI'

Business Insider, ABD Ulaştırma Bakanlığı tarafından tutulan tüketici şikayetleri veri tabanında Tesla'nın geri vites fonksiyonuyla ilgili 12 şikayete ulaştığını açıkladı.

Bu şikayetlerin yedisi, Tesla'nın vites değiştirmeyi tasarlama şeklinin kafa karıştırıcı olduğunu, bazen geri vitese takmak istediklerinde arabayı çalıştırmalarına veya tam tersi duruma yol açmalarına neden olduğunu söyleyen kişilerden geliyor.

ARABANIZ SUYA DÜŞERSE NE YAPMALISINIZ?

Uzmanlar, harekete geçip kendinizi kurtarmak için genellikle 30 saniye ile iki dakika arasında bir süreniz olduğunu söylüyor.

Arabanız suya düşerse yaklaşık iki dakika içinde tamamen batacaktır. Yaklaşık 60 saniye sonra ise elektrikli camlar açılmayacaktır.

'İLK 60 SANİYE HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR'

İlk 60 saniye, camları açarak kurtulmanız için hayati öneme sahip. Çünkü araba suya battığında uygulanan basınç, kapı ve pencerelerin açılmasını zorlaştıracaktır. Uzmanlara göre, arabanız suya düşerse Chao'nun yaptığı gibi yardım çağırmaya çalışmayın. Bunun yerine emniyet kemerinizi çıkarın, camı indirin ve pencereden dışarı çıkın.

Pencere düğmesi sıkışmışsa, camı kırmayı deneyin ancak bu zor olabilir. Ön camı kırmaya çalışmayın; arabanızın en sert camı olacak şekilde tasarlanmıştır ve çatlayabilir ancak dışarı çıkmanıza yetecek kadar kırılmaz.

Siz dışarı çıkmadan arabanız su ile dolduysa, kapıyı veya pencereyi açmadan önce birkaç dakika bekleyin.

Bu, aracın içindeki ve dışındaki su basıncının eşitlenmesi için biraz süre tanıyacak ve kapının açılmasını kolaylaştıracaktır.

Ancak bunun için, arabanız su dolarken nefesinizi tutmanız gerekiyor.

Uzmanlar, su seviyesi pencerenin altındayken dışarı çıkmanın en iyi seçenek olduğunu söylüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem