İş'te Gündem

Metal iş kolunda arabuluculuk süreci başlatıldı

Türk Metal Sendikası ve Metal Sanayii İşverenleri Sendikası (MESS) yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde ücret uyuşmazlığı çıktı. Uyuşmazlık tutanağı tutuldu ve arabuluculuk süreci başlatıldı.
Metal iş kolunda arabuluculuk süreci başlatıldı
Haberler / EKONOMİ
22 Kasım 2023 Çarşamba 15:26

Metal iş kolunda sendika işverenin teklifini reddetti. Uyuşmazlık tutanağı tutuldu ve arabuluculuk süreci başlatıldı.

Türk Metal Sendikası ve Metal Sanayii İşverenleri Sendikası (MESS) arasında 26 Eylül 2023 günü başlayan Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine, bugün MESS Genel Merkezinde devam edildi.

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bugüne kadar toplam 54 maddede ve sözleşmenin eki niteliğindeki 1 yönetmelik üzerinde anlaşma sağlandı. Toplam 83 madde ve sözleşmenin eki niteliğindeki 2 yönetmelikte ise anlaşma sağlanamadı.

Anlaşma sağlanamayan maddeler arasında ücret artışına ilişkin maddeler ve sosyal haklara bağlı olan parasal maddeler başta geldi.

İŞVERENİN TEKLİFİ KABUL EDİLMEDİ

MESS sözleşmenin üç yıllık olmasını talep etti. Sendikanın ücret artışı teklifine karşılık olarak, MESS ilk 6 ay için yüzde 35, diğer 6 aylık periyotlar için TÜFE oranında artış önerdi. Sosyal haklara ise 1. yıl için yüzde 65, 2 ve 3. yıllar için de TÜFE oranı kadar artış teklif edildi.

Görüşmelerde anlaşma sağlanamaması sonrası Türk Metal Sendikası, sözleşme masasını terk etti ve uyuşmazlık tutanağını tutarak arabulucu sürecini başlattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem