İş'te Gündem

May, iklim aktivistine saldıran bakanı görevden uzaklaştırdı

"May görüntüleri çok endişe verici buldu"
Player yükleniyor...
Haberler / DÜNYA
21 Haziran 2019 Cuma 00:00

Britanya'da bir çevre eylemcisine şiddet uygulayan Mark Field, Başbakan Theresa May tarafından Asya ve Pasifik'le ilişkilerden sorumlu bakanlık görevinden uzaklaştırıldı. 

The Guardian'ın aktardığına göre polis, Field'ın aktiviste şiddet uygulamasına dair de bir soruşturma başlattı. Bakanlıktaki rolünün yanı sıra milletvekilliği de yapan Field, olayların ardından protestocudan özür diledi. Field, "tehdit altında hissettiği" ve protestocunun "silahlı olabileceğinden endişe ettiği için" böyle tepki gösterdiğini belirtti. 

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre May görüntüleri izledi ve Field'ı görevinden uzaklaştırmaya karar verdi. Bir başbakanlık sözcüsü yaptığı açıklamada, "(May) Görüntüleri çok endişe verici buldu. Polis bu konuyla ilgilenmekte olduklarını belirtti. Soruşturma sonuçlanana kadar Field bakanlık görevinden uzaklaştırılacak." dedi.

Field'ın Londra Belediyesi etkinliğini basan Greenpeace aktivistini sütuna ittirdiği sonra da ensesini sıkarak dışarı çıkardığı görüntülenmişti.

  Haberin Videosu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem