İş'te Gündem

Kritik kabine toplantısı: Gündem yeniden yapılandırma

84 milyona vergi ve alacaklarda barış eli uzatacak devletin vergi, sigorta primi borçları ile idari cezalara yapılandırma paketini sunması bekleniyor. Terörle mücadele, İsveç'teki islamofobik saldırı, EYTve yargıpaketi de gündemde olacak
Player yükleniyor...
Haberler / EKONOMİ
23 Ocak 2023 Pazartesi 00:00

Ekonominin ana gündem maddesi olacağı kritik kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde gerçekleşecek. 84 milyona vergi ve alacaklarda barış eli uzatacak devletin vergi, sigorta primi borçları ile idari cezalara yapılandırma paketini sunması bekleniyor. Paket kapsamında 31 Aralık 2022'ye kadar oluşan borçların tamamının yapılandırılma müjdesi isteniyor. Erdoğan'ın ekonomiye dair yeni müjdeler vermesi bekleniyor.

Sabah'ın haberine göre EYT düzenlemesinin hangi aşamada olduğu da konuşulacak. Terörle mücadelede gelinen son noktada Kabine üyeleri ile paylaşılacak. Son günlerde İsveç'te yaşanan çirkin saldırı da detaylı olarak değerlendirilecek. Toplantıda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da 7'nci yargı paketi ile ilgili sunum yapması bekleniyor.

VATANDAŞA NEFES ALDIRACAK ADIM

#reklam#

Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırma paketi ile devlet 84 milyona zeytin dalı uzatmaya hazırlanıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu da sosyal güvenlik primlerine yönelik yapılandırma konusunda çalışmalar yaptı.

Uzun vadelerde ödeme kolaylığı sağlanması ve paketten yararlanmak için herhangi bir teminat istenmemesi için çalışıldı.

Paket ile birlikte hacizler kaldırılacak, icra takipleri de durdurulacak. Milyonlarca vatandaşa nefes aldıracak yeni paketin detaylarını kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

EKONOMİK GELİŞMELER MASADA

Erdoğan'ın müjdelediği yaş şartının kaldırıldığı EYT düzenlemesin takvimi ve maaşların ne zaman verileceğine dair değerlendirme yapılması bekleniyor. Memurdan, emekliye, asgari ücretliye kadar yapılan maaş zamları ile birlikte ekonomide atılan adımlar ve bunların yansımaları da masada olacak. Toplantıda ayrıca Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da 7'nci yargı paketi ile ilgili sunum yapması bekleniyor.

#reklam#

TERÖRLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Türkiye'nin terörle mücadelesinde atılan adımlar, yapılan operasyonlar da masaya yatırılacak. Son günlerde başta Başkan Erdoğan, Türkiye ve İslam'a karşı yapılan çirkin saldırılar da detaylı olarak ele alınacak başlıklardan biri.

BAKAN NEBATİ SUNUM YAPACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 25 Ocak Çarşamba günü saat 12'de AK Parti milletvekillerine ekonomiye ilişkin sunum yapacak.

Basına kapalı olarak toplanacak AK Parti TBMM grup sunumunda Bakan Nebati, 2022 yılını değerlendirecek ve 2023 hedeflerini anlatacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem