İş'te Gündem

Konkordato ilan eden Yeşil Kundura hakkında önemli gelişme

2018 Eylül ayında ayakkabıcılık sektörüyle ilgili peş peşe konkordato haberleri geldi.
Konkordato ilan eden Yeşil Kundura hakkında önemli gelişme
Haberler / EKONOMİ
22 Aralık 2023 Cuma 14:30

Hotiç, Beta Ayakkabı, Nando markasıyla bilinen Sabo Ayakkabı gibi sektörün önemli firmalarından peşpeşe konkordato haberleri geldi.

Konkordato süreçlerini yakından takip ediyoruz. Konkordato müessesisi nasıl işliyor? Borca batık durumda olan şirketlerin mali durumlarını düzeltmesi için son bir fırsat aslında konkordato. Şirketler, Asliye Ticaret Mahkemeleri’ne müracaat ederek bu kararı aldırıyor.

Mahkeme heyetleri de şirketin talebini inceleyerek önce geçici mühlet kararı veriyor. Mahkemenin aldığı tedbir kararı sonrasında şirket alacaklılara karşı korunmuş oluyor. Bu süre içinde icra takipleri, alacak takipleri duruyor. 

Bir dönemin ayakkabı deviydi! Yeşil Kundura'nın mülkleri icradan satılacak

Mahkeme konkordato komiserleri atayarak şirketin faaliyetlerini denetime alıyor. İlk iki aydan sonra mahkeme heyeti tekrardan bu süreyi uzatabiliyor. Bu uzatmalar sonrasında mahkeme heyeti gelen raporları inceleyip ve alacaklıların itirazlarını dinledikten sonra kesin bir karara varıyor.

Konkordato talebini kabul eder ise bir yıllık kesin mühlet veriyor. Yani bir yıl koruma altın alıyor. Bu süreç, maksimum geçici mühletlerle birlikte 26 aya kadar uzatılabiliyor. Mahkeme bu sürenin sonunda iyileşme görülmez ise iflas kararı verebiliyor. Ya da şirketin durumunu düzelttiğini hükmedip konkordatoyu kaldırıyor.

Sektörden şu sıralar konkordatodan çıkış haberleri gelmeye başladı. Daha önce bu sayfalardan aktarmıştık. Sektörün önemli markalarından Hotiç, konkordato sürecini tamamlamıştı. Şimdi yeni haber, yine sektörün eski markalarından Yeşil Kundura’dan geldi.

İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Yeşil Kundura için konkordato sürecini sonlandırdı. Tasdik edilen projeye göre takvime bağlanmış borçlar ödenmiş.

Mahkeme de sürecini bitirerek, kayyımların görevine son vermiş. Artık Yeşil Kundura yoluna mahkeme koruması olmadan devam edecek. Bakalım sektörün diğer markalarından da benzer haberler alacak mıyız?..

Kaynak: Para dergisi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem