İş'te Gündem

Koç, Avrupa'da kepenk kapattı, Afrika'ya açıldı

Koç Holding'in bünyesinde bulunan Arçelik, Polonya'daki üretim tesislerinin kapısına kilit vurdu. Şimdi de Mısır'a fabrika açtı.
Koç, Avrupa'da kepenk kapattı, Afrika'ya açıldı
Haberler / EKONOMİ
20 Eylül 2024 Cuma 08:32

Koç Holding'in bünyesinde bulunan Arçelik, Polonya'daki üretim tesislerini kapatma kararı aldığını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Arçelik, Polonya’nın Lodz şehrinde faaliyet gösteren fabrikasını kapatacağını KAP'a bildirmişti.

KAP'a yapılan açıklamada, Polonya'daki üretim tesislerinin verimsizlik nedeniyle kapatılacağı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Arçelik’in Avrupa operasyonlarında hedeflenen sinerjilerin sağlanmasına yönelik yapılan analizler sonucunda; Polonya Lodz’da bulunan Çamaşır Kurutma Makinesi, Pişirici Cihazlar İşletmesi ve Plastik Yan Sanayi İşletmesi ile Wroclaw’daki Buzdolabı İşletmesi’nin üretim faaliyetlerinin durdurulmasına karar verilmiştir. 2025’in ilk yarısına kadar bu tesislerdeki üretim sona erdirilecektir".

AFRİKA'YA AÇILDI

Avrupa'da kepenk kapatan Arçelik'in çatı markası Beko, Mısır'da fabrika açtı. Kahire yakınlarındaki çölün üstünde yerleşik 10’uncu Ramazan Sanayi Bölgesi’nde 114 bin m2 alana kurulu fabrikada, Beko, Whirlpool, Ariston, Indesit ve Hitachi markalarında soğutucu, pişirici ürünleri ile bulaşık makinesi üretilecek.

Yıllık 1,5 milyon kapasiteli fabrikadaki üretimin yüzde 60’ı Ortadoğu, Afrika ve Avrupa'ya ihraç edilecek. Fabrikada 2000 kişi istihdam edilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem