İş'te Gündem

Kızılbük GYO, ÇED raporu için istenilen evrakları teslim etti

Marmaris Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, Kızılkum’deki otel-devremülk projesi için Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce alınan ‘ÇED raporu gerekli değildir’ kararının iptali için dava açmıştı.
Player yükleniyor...
Haberler / EKONOMİ
8 Eylül 2022 Perşembe 00:00

Danıştay, Sinpaş ve Kızılbük G.Y.O.’nun Muğla Marmaris’teki doğayı talan eden devremülk projesine ilişkin ‘ÇED gerekli değildir’ kararının iptali için yürütmeyi durdurma taleplerini reddetti.

Mahkeme de geçen ay ‘ÇED raporu gerekli değildir’ kararını iptal etmişti.

Bunun üzerine şirket Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Sinpaş ve Kızılbük temyiz yoluna gitmişti. İdare mahkemesinin kararının bozulmasının yanı sıra yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay’a başvurmuştu.

Sonradan istenilen ÇED raporu nedeniyle inşaatı durdurulan ve borsadaki hisseleri büyük düşüş yaşayan Sinpaş Holding'in iştiraki Kızılbük GYO‘nun ÇED raporu tamamlandı.

Daha önce şirket tarafından da KAP'a yapılan açıklamada, Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi için rapor istenmediği ve inşaata başlandığı, ancak sonrasında ilgili kurumlarca ÇED raporu gerektiği kararı alındığı, bu kararın kendilerine iletilmesi ile birlikte çok hızlı bir şekilde tüm süreçlerin tamamlanarak rapor için gerekli bilgi ve belgelerin ilgili makamlara iletileceği belirtilmişti.

KIZILBÜK GYO yönetimi bu süreci belirttikleri gibi hızlı yöneterek ÇED raporu için gerekli belgeleri ve inşaatın devamı için izin isteğini Muğla Valiliği’ne iletti.

Muğla Valiliği’den konuyla ilgili şu açıklama yapıldı

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem