İş'te Gündem

Kelebekler Vadisi'nde ölüme götüren terlikler

Fethiye'ye tatile gelen Gülsimay Yılmaz, Kelebekler Vadisi'nde fotoğraf çektirmek isterken terliklerinin kurbanı oldu. Yılmaz'ın tırmandığı kayalıklarda ayağının kayması sonucu düştüğü ortaya çıktı.
Kelebekler Vadisi'nde ölüme götüren terlikler
Haberler / GÜNDEM
10 Ağustos 2024 Cumartesi 19:54

Fethiye'de tatilde bulunan Gülsimay Yılmaz'ın Kelebekler Vadisi'nde hayatını kaybetmesinin ardından yeni görüntüleri ortaya çıktı. 22 yaşındaki Yılmaz Ölüdeniz'de arkadaşlarıyla tekne gezisine çıktı. Kelebekler Vadisi'nde mola veren Yılmaz ve arkadaşları kayalıklara tırmandı.

Bu sırada, ayağındaki terlikle biraz yüksek yere çıkan Gülsimay Yılmaz selfie (özçekim) ve fotoğraf çekmek isterken ayağı kayınca yaklaşık 1.5 metre yükseklikten kayalıklara düştü.

Sabah'tan Erdoğan Cankuş'un haberine göre yardım çağrısının ardından Kelebekler Vadisi'ndeki tesis çalışanları ve tesadüfen orada bulunan bir doktor hemen müdahalede bulundu. Selim Serkan Köse, 112 Acil Çağrı Merkezi'nden ambulans talep ederek ve plajda bir tekne hazırlayarak yardıma koştu. Yılmaz sedye haline getirilmiş bir yatakla kayalıklardan taşındı, tekneye yerleştirildi ve Ölüdeniz'deki ambulansa ulaştırıldı. Ancak, Fethiye'deki özel hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

AYAĞINDAKİ TERLİKLER ÖLÜME GÖTÜRDÜ

Ancak, Yılmaz ve arkadaşlarının terlik giymesi ve vadideki uyarı tabelaları dikkat çekti. Tabelalarda “Dikkat, keçiler taş düşürebilir!” yazısı yer alırken, görevli personel de kayma riski konusunda uyarılarda bulunmuş ve şelaleye terlikle gidilmemesi gerektiğini belirtmişti.

Kelebekler Vadisinde yaklaşık 10 yıldır bir tesiste çalışan ve yöreyi çok iyi bilen Selim Serkan Köse olayı şöyle anlattı:

"Muhtemelen fotoğraf çekerken ayağındaki terliğin kayması sonucu bu düşme olayı olmuş tahmin ediyorum. Burada şelaleye doğru yürüyüşe çıkanların terlikle gitmemesi konusunda uyarı levhaları var. Ve herkese de bu uyarılar yapılıyor.

Böyle bir olay olmasından dolayı çok üzgünüz. Bir kez daha şunu söylemek istiyorum. Olay başına herhangi bir kaya düşmesi sonucu değil, kendisinin yüksekten düşüp başını kayaya vurmasından dolayı olmuş bir olaydır.

Yaşaması için biz elimizden gelen gayreti gösterdik. Kelebekler Vadisine gelenlerin terlikle vadide dolaşmamasını ve mutlaka rehber eşliğinde gezintiye çıkmasını tavsiye ediyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem