İş'te Gündem

Kazada ölen işçilerin ailelerinden 12 milyon TL para istediler

İzmir'in Bornova ilçesinde bir inşaatta 6 işçinin hayatını kaybettiği, 3 işçinin yaralandığı vinç kazasına ilişkin hakkında dava açılan biri firari 7 sanığın yargılanmasına başlandı.
Kazada ölen işçilerin ailelerinden 12 milyon TL para istediler
Haberler / GÜNDEM
7 Temmuz 2023 Cuma 22:12

İzmir'in Bornova ilçesinde 30 Aralık 2022'de, Kamil Tunca Caddesi'nde yapımı süren yaklaşık 25 katlı bir inşaatta kurulu vinç yıkılmış, olayda 6 işçi hayatını kaybetmiş, 3 işçi yaralanmıştı.

Kazada ölen Ümit Kara’nın eşi, "Bize ölenlerin aileleriyle ilgilendiklerini söylüyorlar ama bana olaydan bir ay sonra kule vincin masraflarının ödenmesi için tebligat geldi. Kazanın masraflarını ölen işçilere yüklüyorlar. Viven Yapı tarafından vinç kazası nedeniyle oluşan zararın, 12 milyon lira masrafın ödenmesi şeklinde bir tebligat gönderildi” dedi.

Diğer müştekiler de sanıklardan şikayetçi olduğunu ifade etti. Tanık şantiye şefi H.B. vinç yükseltme çalışmasının öğle saatlerinde başladığını belirterek, "Yukardaki ekip işlerinin saat 17’ye doğru biteceğini söyleyince çalışanların konteynere girişi engellenmemiş" deidi.

Olayın ardından inşaat firması ortağı ve yetkilileri Emrullah Y. ve A.E, firma adına şantiye şefliğini yürüten Muhammed Y. vinç firmasının yetkilisi S.A, iş güvenliği uzmanı F.K.A. ile inşaat firması yetkilisi Naci Ö. ve vinç firması yetkilisi İ.K. hakkında soruşturma başlatılmıştı.

 

VİNÇ ŞİRKETİ SAHİBİ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI

Tanık ifadelerinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Viven İnşaat ortağı Emrullah Yolçi ve şantiye şefi Muhammet Yolçi’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Taşeron şirket ÖZL Yapı sahibi Naci Özel’in tahliyesine ve Kasırga Vinç şirketinin sahibi İrfan Kasırga’nın tutuklanmasına karar veren mahkeme, Ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi’nden kusur raporu alınmasını istedi. Dava 13 Ekim tarihine ertelendi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem