İş'te Gündem

Kadınları hedef aldı, ifade özgürlüğü sayıldı

'Kadın erkek eşitliği tamamen yalan' sözleriyle gündem olan Halil Konakcı hakkında suç duyurusunun işleme konulmamasına karar verildi. Halil Konakcı'nın bu ve devamında sarf ettiği sözleri ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirildi.
Player yükleniyor...
Haberler / GÜNDEM
30 Ekim 2022 Pazar 00:00

Hilafet çağrısı yaptığı ve yaşam tarzını hedef açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Ankara Melike Hatun Camii İmamı Halil Konakcı'nın kadınları hedef alan, “Kadın erkek eşitliği tamamen yalan. Namazını kıldırt hanımına, başını örttür. Sokaklar kasap dükkânı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor” ifadeleri hakkındaki suç duyurusuna “işleme konulmama” kararı verildi.

#reklam#

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne, anayasaya ve ifade özgürlüğüne işaret edilen kararda, “Bu düzenlemeler incelendiğinde ifade özgürlüğünün kişinin kendi fikrini herhangi bir baskı veya engellemeye maruz kalmadan dile getirmesi olduğu sonucuna varılır” denildi.

Kararda, sözlerin “düşünce ve ifade hürriyifaeti kapsamında kaldığı, suç teşkil eden bir ifadenin bulunmadığı, suçun yasal unsurlarının oluşmadığı, herhangi bir araştırma ve soruşturma yapılmaksızın açıkça suç oluşturmadığının anlaşıldığı” savunuldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem