İş'te Gündem

İtalyan Astaldi hisselerini kime devrediyor?

Ankara Etlik Hastane Sağlık Hizmetleri İşletme ve Yatırım A.Ş. Türkerler ve Astaldi’nin yüzde 50-50 ortaklığıyla kurulmuştu. Öğrendiğimize göre, bu ortaklık bitiyormuş.
İtalyan Astaldi hisselerini kime devrediyor?
Haberler / EKONOMİ
15 Aralık 2023 Cuma 13:39

Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü’nün ihalesi 2017 yılında yapıldı. T.C. Sağlık Bakanlığı ile Türkerler-Astaldi Ortaklığı arasında imzalanan Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) çerçeve anlaşmasına istinaden başlatılmış bir hastane projesi.

3 bin 624 yatak (+100 yataklı klinik otel) kapasitesi, 1.4 milyon metrekare üzerinde kapalı alanı bulunuyor. Hastane, 1.1 milyar euro yatırım bedeli ile sadece Türkiye’nin değil, dünyanın sayılı büyük hastane projelerinden biri.

Sağlık kampusü içinde ana kütle ile birbirine bağlı altı farklı uzmanlıkta hastane bulunuyor. Kadın hastalıkları ve doğum, çocuk sağlığı ve hastalıkları, kardiyoloji ve kardiyovasküler cerrahi, onkoloji, ortopedi, nörolojik bilimler ve de genel amaçlı bir hastane bulunuyor.

Bu hastanenin yapımını Türkerler-Astaldi Ortaklığı üstlenmişti. İhale şartnamesine ve yapılan sözleşmeye göre, hastaneyi 25 yıl bu ortaklık işletecek. Hastane 2022 yılında hizmet vermeye başladı.

Bu bilgileri neden verdik? Bu hastanenin ihalesine giren ve işleten Ankara Etlik Hastane Sağlık Hizmetleri İşletme ve Yatırım A.Ş. Türkerler ve Astaldi’nin yüzde 50-50 ortaklığıyla kurulmuştu.

Öğrendiğimize göre, bu ortaklık bitiyormuş. Astaldi, şirketteki hisselerinin tamamını Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi A.Ş’ye devrediyormuş.

Konu ile ilgili Rekabet Kurulu’nun onayı da alınmış. Şirkete ilerleyen zamanda yeni bir ortak gelir mi, bilemeyiz ama şu anda Ankara Etlik Hastanesi’nin işletmesini Türkerler tek başına devam edecek.

Kaynak: Para dergisi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem