İş'te Gündem

İstiklal Caddesi'nde patlama! 6 can kaybı, 81 yaralı

İstanbul’un en kalabalık lokasyonlarından biri olan Taksim İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi de yaralandı.
Player yükleniyor...
Haberler / GÜNDEM
13 Kasım 2022 Pazar 00:00

İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi’nde saat 16.13’te bir patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Patlamanın sesi Beşiktaş ve Şişli’den duyulurken, caddede yürüyen vatandaşların kaçıştığı görüldü.

POLİS HER YERDE O ŞÜPHELİ KADINI ARIYOR

İstiklal Caddesi'nin en yoğun olduğu saatlerde yaşanan patlamayla ilgili polis çalışma başlattı. Çevrede yapılan güvenlik kamera çalışmalarında patlama anına ait bir görüntü elde edildi.

Görüntüde kadın olduğu değerlendirilen bir kişinin, beton saksıların önündeki bankta oturduğu görülüyor. Elinde poşet olan kadın saat 16.11'de poşeti bakta bırakarak kalkıyor. Yaklaşık 3  dakika sonra ise patlama yaşanıyor.

Emniyet birimleri her yerde paketi bırakan şüpheliyi ararken, patlamanın çok yönlü soruşturulduğu belirtildi.

İşte İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama sonrası dakika dakika yaşananlar...

FUAT OKTAY: YARALI SAYISI 81’E YÜKSELDİ

Patlama sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz. An itibarıyla yine 4’ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybetmiş durumdayız. İkisi ağır olmak üzere 81 de yaralımız var. Bu olayların arkasında her kim varsa sonuna kadar, sınırların içinde değil dünyanın öbür ucuna da gitse bunlara ulaşılacaktır” dedi.

18:30 BTK'DAN SOSYAL MEDYADA BANT DARALTMA UYGULAMASI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Taksim'de meydana gelen patlama sonrası ortaya çıkan aykırı görüntülere ilişkin sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yapıldığını duyurdu.

18.10: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 6 ÖLÜ, 53 YARALI

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstiklal Caddesi'ndeki patlamada can kaybının 6'ya yükseldiğini, 53 kişinin yaralandığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "16.20 sularında İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırıda vefat eden kardeşlerimize Allahtan rahmet yaralılar acil şifalar diliyorum. Hain saldırının hemen akabinde olay yerine hemen emniyet ve sağlık birimleri sevk edilmiş yaralılarımızın süratle çevredeki hastanelere intikali sağlanmıştır. Devletimizin ilgili birimleri bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındaki failleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye'yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları dün olduğu gibi bugün ve yarın da hedefine ulaşamayacaktır. Milletimiz İstiklal Caddesi'ndeki olayın önündeki ve arkasındaki olayın önündeki ve arkasındaki tüm unsurlarıyla ortaya çıkartılarak faillerinin hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsunlar. İstanbul Vali'mizden intikal eden rakam 4'ü olay yeri, 2'si ise hastanelerde olmak üzere 6 vefat söz konusu. Yaralı sayımız ise, 53. Bunun dışında çizikti vs. gibi farklı rakamlar gelebilir. Bu rakam valimizden bizzat aldığım rakamdır. Bunlar üzerinde de hastanelerde gerekli müdahaleler yapılmıştır. Yapılıyor. Kısa zamanda bu vatandaşlarımız da taburcu edilecektir" ifadelerini kullandı.

"BURADA BİR TERÖR KOKUSU VAR”

Sorulan bir soruya cevap veren Erdoğan, “Şu an itibariyle ilk incelemelerde, ‘kesin olarak bu terördür’ dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, ilk valimin bize aktardığı bilgi burada bir terör kokusu var. Şu an itibariyle oradaki kaçışmalar falan. Bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında ilk tespitler. Gerek İstanbul Emniyet Müdürümüz, gerek kamera incelemeleri bunlar devam ediyor. Bunların sonunda nihai kararı inşallah vereceğiz” ifadelerini kullandı.

18:13 BEŞİKTAŞ-ANTALYASPOR MAÇI ERTELENDİ

İstiklal Caddesi'ndeki patlama sonrası Vodafone Park'ta oynanması planlanan Beşiktaş-Antalyaspor ileri bir tarihe ertelendi.

17:43 VALİ YERLİKAYA: 4 CAN KAYBI, 38 YARALI 

#reklam#

Vali Yerlikaya, "İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 38 kişi de yaralandı. Yaralılarımız tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır." mesajını paylaştı.

17:40 BAKAN SOYLU, İSTANBUL'A GELİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstiklal Caddesi'ndeki patlama sonrası İstanbul'a geldiği açıklandı.

17.27 İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Bugün İstiklal caddesinde meydanında gelen patlama nedeniyle İstanbul cumhuriyet başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmış olup 5 cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Ayrıca İstanbul sulh ceza Hakimliği tarafından patlama olayı ile ilgili görsel ve işitsel tüm Haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verilmiştir" denildi.

17:16 KIZILAY GENEL BAŞKANI KINIK: ACİL KAN İHTİYACI BULUNMAMAKTA

#reklam#

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık sosyal medya hesabından "İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama sonrası Kızılay Bölge Kan Merkezimizden civar hastanelere ihtiyaç duyulabilecek gruplarda kan ürünleri sevk edilmiştir. Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır. Hayatını kaybedenlere rahmet yaralılara acil şifalar dileriz" mesajını paylaştı.

17:15 YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

RTÜK'ten yapılan açıklamada "İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur" denildi.

17:13 RTÜK BAŞKANI ŞAHİN: GÜVENLİ KAYNAKLARDAN BİLGİ SAHİBİ OLALIM

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Taksim’de bir patlama haberi aldık. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Lütfen kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmeyelim, güvenli kaynaklardan bilgi sahibi olalım. Farkında olmadan yanlış bilgiyi yaymayalım. İstanbulumuza çok geçmiş olsun" ifadelerini kullandı

16:55 İMAMOĞLU: KORKU VE PANİĞE YOL AÇABİLECEK PAYLAŞIMLARDAN UZAK DURALIM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da patlamaya ilişkin şu mesajı paylaştı:

#reklam#

"İstiklal Caddesi’deki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız."

16:54 VALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: CAN KAYBI VE YARALILAR VAR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişin açıklama yaptı.

Twitter'dan bir açıklama paylaşan Yerlikaya, şu ifadeleri paylaştı:

"Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir Patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Yaralıların sevk edildiği hastaneler şu şekilde:

Taksim İlk Yardım Hastanesi: 2 ex 28 yaralı

Okmeydanı eğt. Arş. Hastanesi 5 yaralı

Şişli Kolon Hastanesi 2 yaralı

Şişli Memorial Hastanesi: 4 yaralı 

Çapa Tıp Fak.: 2 yaralı 

Bezmialem hastanesi: 2 yaralı 

Cerrahpaşa hastanesi: 1 yaralı 

Samatya hastanesi: 1 yaralı 

Seyrantepe Etfal Hastanesi: 1 yaralı 

Amerikan Hospital: 1 yaralı

İstiklal Caddesi polis tarafından giriş ve çıkışlara kapatıldı. Patlama sırasında caddede bulunanlar bölgeden tahliye edildi.

Caddedeki pek çok işyerinin camları kırıldı. Patlamanın etkisiyle şoke olan vatandaşlar çevredeki dükkanlara sığındı.

Patlamanın sesi çevreden duyulurken, caddede yürüyen vatandaşların kaçıştığı görüldü.

Taksim İlkyardım Hastanesi’ne en az 15 yaralı getirildiği öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem