İş'te Gündem

İstanbulspor Başkanı takımı sahadan çekti: Bedeli ne olursa olsun

Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında Faruk Koca'nın sahaya inerek hakem Halil Umut Meler'i yumruklamasının ardından bu kez yeni bir kriz daha yaşandı. Yönetimin sahaya inerek takımı çekmesinin ardından açıklama yapan İstanbulspor Asbaşkanı Ömer Saral, "Bedeli her ne olursa olsun" dedi
İstanbulspor Başkanı takımı sahadan çekti: Bedeli ne olursa olsun
Haberler / SPOR
19 Aralık 2023 Salı 23:39

Trabzonspor'u evinde ağırlan İstanbulspor, maçın 2-1 Trabzonspor'un üstünlüğüne geçtiği dakikalarda ani bir karar aldı. Karşılaşmanın 73. dakikasında sahaya inen İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, takımı sahadan çekti. Başkan Sarıalioğlu ile birlikte İstanbulspor yönetiminin, VAR'da incelenen pozisyonun ardından orta hakem Ali Şanslan'ın Trabzonsporlu Onuachu'nun golünün geçerli sayması üzerine sahaya indi.

İstanbulspor yönetimi gol öncesi faul olduğunu düşündüğü için sahaya çıkmama kararı aldı. Çaykur Rizespor maçında, halen Ankaragücü Başkanı olan Faruk Koca'nın sahaya inerek hakem Halil Umut Meler'i yumruklamasının ardından henüz iki hafta geçti. Bu kez, İstanbulspor-Trabzonspor maçında hakem kararı üzerine İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu sahaya indi, Asbaşkan Ömer Saral, "Bedeli her ne olursa olsun" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise, "Değişik bir gün yaşanıyor. Türk futbolu adına üzüntü verici geceler. Bundan sonra Futbol Federasyonu karar verecek" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 17. haftasında İstanbulspor-Trabzonspor maçının ilk yarısı 1-1 berabere bitti.

Mücadelenin 67. dakikasında İstanbulspor'da Florian Loshaj'ın yerde kaldığı pozisyonda ev sahibi ekibi faul bekledi.

Ancak kaptırılan topta hızlı gelişen Trabzonspor atağı Onuachu'nun golüyle sonuçlandı ve bordo-mavililer maçta 2-1 öne geçti. 

VAR hakemi Serkan Totak pozisyonu uzun süre kontrol ettikten sonra, maçın orta hakemi Ali Şansalan orta noktayı işaret ederek golün geçerli olduğunu işaret etti.

Bunun üzerine İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, 73. dakikada sahaya inerek, oyuncularını soyunma odasına gitmeleri için direktif verdi. Sarıalioğlu'nun ardından Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan da saha kenarına geldi.

İstanbulsporlu oyuncular, uzun süre Başkan Sarıalioğlu'nu ikna etmeye çalıştı. Ancak Sarıalioğlu "Sorumluluk bende" diyerek bütün takımı tek tek soyunma odasına sokmaya uğraştı.

Hakem Ali Şansalan saha ortasında bekleyişini sürdürürken, İstanbulspor kaptanı Mehmet Yeşil soyunma odasından sahaya dönerek sahaya çıkmayacaklarını deklare etti.

Bunun üzerine Trabzonsporlu futbolcular ve maçın hakemleri sahayı terk etti.

İstanbulspor'la birlikte Trabzonspor takımı soyunma odasına giderken, maçın devam edip etmeyeceği belirsiz. 

Başkanlar Sarıalioğlu ile Doğan kısa süreli bir konuşma gerçekleştirdi.

Hakem Şansalan da soyunma odasına giderken, İstanbulspor-Trabzonspor maçı yarıda kaldı. Maçla ilgili son kararı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) verecek.

İstanbulspor'dan ilk açıklama

Çekilme sonrası ilk açıklamada İstanbulspor Asbaşkanı Ömer Saral'dan geldi. Trabzonspor karşısında takımın sahadan çekilmesinin ardından, "Bedeli her ne olursa olsun" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Avcı: Kararı TFF verecek

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise "Değişik bir gün yaşanıyor. Futbol adına üzücü. Bundan sonra futbol federasyonu karar verecek" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Avcı, yarıda kalan İstanbulspor karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu. Avcı, "Sadece bugünle alakalı değil genel olarak Türk futbolu adına üzüntü verici geceler, akşamlar yaşıyoruz. Son derece üzüntülüyüm. Buradan çıkarken geçen hafta, ondan önceki haftalarda yaşadıklarımız üzüntü verici. Bununla ilgili kararı futbol federasyonu verecek. Bunun dışında ben ve ekibim sadece oyun ve oyunun içinde kalmak, oyuncuyu geliştirmek, futbola katkı sağlamak için bundan önce de böyleydi bundan sonra da böyle olmaya devam edeceğim. Futbolun paydaşları birbirine olan saygıyı kaybetmeden arttırmalı. Üzüntülüyüm, hepimiz üzüntü içindeyiz, futbol federasyonunun vereceği karara bakılacak. Yarından itibaren bir sonraki maça hazırlanmaya başlayacağız" diye konuştu.

Soyunma odasında bordo-mavili futbolcuların da çok üzgün olduğunu anlatan Avcı, "Benzer bir konuşmayı soyunma odasında yaptık. Bu bizim değiştireceğimiz bir şey değil. Biz bu durumu değiştiremeyiz. Biz sadece oyunu güzelleştirebilirsek, doğru oyun oynatabilirsek, bulunduğumuz yere ve oyuncumuza değer katabilirsek bunu istiyoruz. Bu bizi mutlu eder. Bugün bitti. Bunu yaşamak istemiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Avcı ayrıca, "Çok üzücü bir gün. Bunun içinde bulundum. TFF bir karar verecek. Ben oyunun içinde kalacağım. Sakin kalmak lazım. Sadece üzüntülüyüm. Bundan sonraki kararı bekleyeceğiz" sözlerini sarf etti.

TFF nasıl bir karar verebilir?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Disiplin Yönetmeliği gereğince, bir takımın maçtan çekilmesi durumunda, o takım 3-0 mağlup ilan edilir.

Ayrıca, söz konusu takımın 3 puanı silinir ve bu eyleme sebep olan takımın başkanı, teknik direktörü ve sahada bulunan yöneticisi, iki yıl süreyle her türlü futbol faaliyetlerinden men edilir ve ağır bir para cezası verilir.

Bunların ötesinde, takım, hakem giderleri ve diğer masrafların yanı sıra, maçtan çekilme sonucu mağdur olan karşı takımın uğradığı zararları karşılamak üzere, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlenen bir miktar tazminat ödemekle yükümlü kılınır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem