İş'te Gündem

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: 60 yaş ve üstü, hamile ve hastalar idari izinli

İstanbul Valisi Yerlikaya, "Bugünden itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşlarında dönüşümlü ve uzaktan çalışma yöntemlerinin kapsamını genişletiyoruz" açıklamasında bulundu.
Player yükleniyor...
Haberler / GÜNDEM
4 Kasım 2020 Çarşamba 00:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası esnek çalışma ve mesai saatlerinde değişiklik yapılması konusunda kamu ve özel sektöre çağrıda bulunmuştu.

İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, sanayi sektörü çalışanları için erken mesai düzenlemesi ve kamuda esnek çalışma yöntemlerinin belirlenmesi için toplandı.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Ali Yerlikaya başkanlığında video konferans yöntemi ile bir araya geldi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Toplantısı sonrası alınan kararlara ilişkin basın toplantısında açıklandı. Yerlikaya özetle şunları söyledi:

"1405 filyasyon ekibimiz dünyaya örnek çalışmalar sergiliyor. Bazı iş yerlerimizin çalışma saatleri değişti. Bireysel olarak önlemlere uymak konusunda sorunumuz var. Kendimiz tedbirlere harfiyen uymalıyız. Salgına yeni kurbanlar vermek istemiyoruz. 

#reklam#

60 yaş ve üstü çalışanların, hamilelerin, kronik rahatsızlığı bulunanların ve 10 yaş ve altı çocuğu bulunan kadın personeller evden çalışacak.

9 Kasım'dan itibaren sanayi kesimi çalışanları saat 07:00'de mesaiye başlayacak."

ERDOĞAN KABİNE TOPLANTISI SONRASI DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, corona virüsü hasta sayılarındaki artışa karşı yeni önlemlerin alındığını açıklamıştı.

Özel sektör ve kamuda esnek mesai uygulamasının teşvik edileceğini söyleyen Erdoğan, pazar yeri ve marketlerde denetimin artacağını aktarmıştı.

İŞ YERLERİ SAAT 22:00'DE KAPANACAK

Erdoğan, alınan kararlarla ilgili "Paket servisi hariç lokanta, restoran, pastane, berber, kuaför, yüzme havuzu, kaplıca, internet kafe, halı saha, tiyatro, sinema gibi yerlerde hizmetler saat 22:00'de sona erecek" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem