İş'te Gündem

İstanbul Park'ı boşaltmayan Vural Ak'ın şirketi İntercity halka arz oluyor

İstanbul’un Tuzla ilçesi Akfırat beldesinde bulunan İstanbul Park Pisti için tahliye kararı çıktı ancak işletmeci Vural Ak, pisti boşaltmıyor. Şimdi de halka arz için SPK'ya başvurdu.
İstanbul Park'ı boşaltmayan Vural Ak'ın şirketi İntercity halka arz oluyor
Haberler / İŞTEFİNANS
27 Aralık 2023 Çarşamba 13:13

İstanbul Park Pisti'nde tahliye konusu bir türlü çözüm bulmuyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 18 Temmuz 2003 tarihinde büyük hissedarları arasında TOBB ve İstanbul Ticaret Odası olan Formula İstanbul Yatırım A.Ş. (FİYAŞ) ile sözleşmesi 20 yıllık kira sözleşmesi imzalamıştı. 

Formula 1, Türkiye’de yarış düzenlemekten vazgeçince, İstanbul Park'ın işletmecisi FİYAŞ da, pisti 10 yıllığına kiraya çıkarmıştı. İstanbul Park Pisti’nin işletme hakkı da Vural Ak yönetimindeki ‘Intercity’ adlı şirket tarafından satın alınmıştı.

İstanbul Park’ın işletme süresi 18 Temmuz 2023 tarihinde sona erdi. Vakıflar Genel Müdürlüğü de tahliye sürecini 24 Temmuz 2023 tarihinde başlattı.

FİYAŞ’tan taşınmazı tahliye ederek boş bir şekilde Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne teslim edilmesi istendi. FİYAŞ ise 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla taşınmazı tahliye sürecine kadar olan kullanım bedelini ödeyerek boş bir şekilde teslim edeceğini bildirmişti.

İstanbul Park'ın tahliye işlemlerinin tamamlanmasının ardından da pist için 2024 yılında yeni bir ihale düzenlenmesine karar verilmişti. 

Vural Ak, tahliye kararına rağmen İstanbul Park'ı boşaltmıyor

HALKA ARZ BAŞVURUSU YAPTI

Ekim Turizm Tic. ve San. A.Ş. (Intercity) taslak izahnamesini SPK onayına sunarak halka arz sürecini başlattı. Toplam 24.8990.066 adet payın satışı düşünülen halka arza Ak Yatırım menkul Değerler A.Ş. liderlik edecek.

Halka arzda satılacak payların 19.146.205 adedi sermaye artırımı, ek satış dahil 9.573.102 adedi ortak satışı yöntemi ile satışa sunulacak. 

Vural Ak'a şok! İstanbul Park'tan tahliye kararı

Interciy halka arz ne zaman?

Halk arz sonrası halka açıklık oranı %25 olacak şirket paylarında 30 gün boyunca fiyat istikrarı işlemleri planlanıyor. Bireysel yatırımcılar eşit dağıtım yöntemi ile gerçekleşecek olan halka arza hangi banka ve kurumlardan katılım sağlanabileceği, onaylı izahnamede açıklanacak olan konsorsiyum ile belli olacak. Halka arz gelirinin %60’ını araç satın alınması, %25’ini borç ödemesi, %10’unu işletme sermayesi olarak kullanmayı planlayan şirketin Halka arzının 2024 yılı ilk 6 aylık döneminde gerçekleşmesi bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem