İş'te Gündem

İstanbul Balmumcu'da görünümü bozan proje!

İstanbul Balmumcu’da uzunca süredir kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar yürütülüyor.
Player yükleniyor...
Haberler / EKONOMİ
23 Aralık 2022 Cuma 00:00

Hem İstanbul Boğazı’na bakan tarafta hem de Gayrettepe tarafında birçok firma, kentsel dönüşüm için bölgedeki tapu sahipleri ile pazarlık halinde idi.

Barbaros Bulvarı’nın başlangıcı birçok müteahhit firmanın kıran kırana rekabetine sahne oluyordu. Pandemi ile birlikte bu hareketlilik durmuştu, bir süre önce tekrar başladı. Bölgenin en aktif gayrimenkul şirketlerinden biri ise Astaş Gayrimenkul. Ancak konu, bu kez kentsel dönüşüm ile değil Balmumcu ile ilgili.

Astaş Gayrimenkul,  2018 yılında Jandarma Dikimevi arsası ihalesini 472 milyon TL bedelle almıştı. O tarihten bu yana nasıl bir proje çıkacağı merakla bekleniyordu.

#reklam#

Astaş, Jandarma Dikimevi arsasında hummalı bir inşaata başladı. Astaj, İstanbul’un yüzük taşı arsasında boğaz manzaralı, havuzlu ve özel tasarım rezidans, dubleks penthouse ve villalar yapacak.

Projenin ismi de Kempinski Residences Balmumcu olarak belirlenmiş. Rezidansın işletmesini de Kempinski yürütecekmiş.

Buraya kadarki kısmı, biz yaz aylarında dergide de yazmıştık. Anlatılanlara göre proje, Boğaziçi görünümünü bozmayacaktı. Ancak inşaat yükseldikçe bizim endişelerimiz artmaya başladı.

YÜKSEKLİK ARTIRILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ‘bina yükseklikleri zemin + 5 katı geçmesin’ talimatı ve şehir dışına taşınacak askeri alanların yeşil alan olacağına yönelik sözlerine rağmen, Haziran 2021'de bir kez daha yapılan imar planı değişikliğiyle arsanın konut için ayrılan 17 bin 500 metrekarelik kısmında kat yüksekliği beşten sekize çıkarıldı.

İstanbul’un en güzel bölgelerinden biri olan Balmumcu’da devasa bir görüntü oluştu. Bölgede var olan yapıların neredeyse iki katına çıktı inşaat yüksekliği. İnşaat bu seviyelerde kalacak mı, Boğaziçi görünümü ne kadar bozulacak, endişe ile izliyoruz…

Para Dergisi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem