İş'te Gündem

İsrail boykotu işe yaradı: Coca Cola’nın satışları düştü

İsrail'in Gazze'de Filistinlilere yönelik sürdürdüğü vahşete destek veren firmalara yönelik dünya genelinde yayılan boykot dalgası, işe yaradı.
İsrail boykotu işe yaradı:  Coca Cola’nın satışları düştü
Haberler / EKONOMİ
10 Ocak 2024 Çarşamba 08:38

Milyarlarca insanın karşısında durduğu trajedi, İsrail menşeili firmaların bilançolarını vuruyor. Katliamcı İsrail rejimini destekleyen firmaların başında gelen dünya içecek devi Coca Cola ve McDonald's hızla kan kaybediyor.

Sabah'tan Merve Bilkay'ın haberine göre 2023 yılı finansal sonuçlarını açıklayan Coca Cola'nın mali tabloları, boykotun etkilerini gözler önüne serdi.

Coca-Cola İçecek A.Ş. Türkiye Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) 2023'te toplam satış hacminin yüzde 5.1 azalarak 567 milyon ünite kasaya, son çeyrekteki satış hacminin ise yüzde 21.8 azalarak 88 milyon ünite kasaya gerilediğini açıkladı.

CİDDİ ZORLUKLARLA KARŞILAŞTIK

Şirket, açıklamasında "2023'te faaliyet ortamımızda, bazıları zaten iş planlarımızda yer alan, bazıları ise beklenenden daha ciddi seviyede olan çeşitli zorluklarla karşılaştık" dedi. Firmanın satışlarındaki düşüş Türkiye ile sınırlı kalmadı. Pakistan, Özbekistan, Kazakistan ve Irak'ı kapsayan uluslararası satış hacmi de bir önceki yıla göre yüzde 1.1, gazlı içecek kategorisinin satış hacmi yıllık bazda yüzde 3.3 geriledi.

TÜKETİCİ AZALDI

Türkiye ve Pakistan'da enflasyonun bir miktar gevşeyeceğini ancak yine de yüksek kalmaya devam edeceğini beklediklerinin altını çizen Coca-Cola İçecek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Geçen yılın son çeyreğinde bir önceki yıla göre yaşanan hacim gerilemesi, çoğunlukla maaş artışları öncesindeki düşük satın alım gücünden ve Orta Doğu'daki siyasi huzursuzluğa yönelik hassasiyetler nedeniyle tüketicilerin harcama iştahının azalması ve buna mukabil hususi olarak seyrelttiğimiz pazarlama kampanyalarından kaynaklanmaktadır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem