İş'te Gündem

İş dünyası, tasarruf paketi için ne dedi?

Türkiye iş dünyasının temsilcileri, ekonomi gündeminin merkezindeki "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi" için ne dedi?
İş dünyası, tasarruf paketi için ne dedi?
Haberler / EKONOMİ
13 Mayıs 2024 Pazartesi 15:43

İş dünyasının önde gelen isimleri, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından Ankara'da açıklanan "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TOBB: Önümüzdeki dönemde bu paket daha da güçlendirilebilecektir"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kamuoyuyla paylaştığı "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Enflasyonla mücadelenin tüm Türkiye'nin birinci önceliği olması ve bütçe disiplininin bu mücadeleyi desteklemesi gerektiğine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Yardımcı'mız Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı'mız Mehmet Şimşek tarafından açıklanan Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'ni olumlu buluyoruz. Doğru yönde atılan bir adımdır. Alınacak ilave tedbirler, önümüzdeki dönemde açıklanacağı ifade edilen reform adımları ve bir izleme sistemi kurulmasıyla bu paket daha da güçlendirilebilecektir. Açıklanan tasarruf ve verimlilik paketinin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum."

TİM BAŞKANI GÜLTEPE: PAKET ENFLASYONLA MÜCADELEYE KATKI SAĞLAYACAK

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe:

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi, enflasyonla mücadeleye önemli katkı sağlayacak

Özellikle dar ve sabit gelirli yurttaşlarımız için giderek ağır bir yük oluşturan enflasyonla mücadele kapsamında başta kamu olmak üzere her kesimin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor. Bu çerçevede kamuoyu ile paylaşılan ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ni enflasyonla mücadeleye katkı sağlayan, önemli bir adım olarak değerlendiriyorum. Paketin kamuda tasarruf, bütçe harcamalarında disiplin ve yatırımlarda verimlilik olmak üzere üç önemli ayağı bulunuyor.

Açıklanan önlemler kadar uygulama süreci de büyük önem arz ediyor. Uygulama aşamasının tavizsiz bir şekilde yürütülmesi, hem enflasyonla mücadeleye pozitif yönde katkı sağlayacak hem de devletin verimliliğe odaklanacağı yönünde güçlü bir mesaj olacaktır. Hazine ve Maliye Bakanımızın da açıkladığı gibi önümüzdeki dönemde ilave önlemlerin devreye alınacak olmasını, kamunun bu süreçteki kararlılığının önemli bir göstergesi şeklinde değerlendiriyorum.

İTO: Üretirken verimli, harcarken tasarruflu olmayı ülke kültürüne yerleştirecek

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, kamuda tasarruf programının "üretirken verimli ve harcarken tasarruflu olmayı" bir döneme mahsus bırakmayıp, ülke kültürüne yerleştireceğine inandıklarını belirtti.

Programın, enflasyonla mücadele fedakarlığını toplumun tüm kesimlerine paylaştıracağını ifade eden Avdagiç, "Topyekun bir mücadelenin yeni bir başlangıcı olmasını ve dezenflasyon kararlılığımıza katkı sağlamasını diliyoruz. Temennimiz bu fedakarlıkların karşılığının kısa sürede kalıcı refah olarak tüm topluma geri dönmesi." değerlendirmesinde bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem