İş'te Gündem

İş Bankası, iki şirketi birden satın alıyor

İş Enerji Yatırımları, bu kez iki rüzgar enerjisi şirketini bünyesine katıyor.
İş Bankası, iki şirketi birden satın alıyor
Haberler / İŞTEFİNANS
23 Şubat 2024 Cuma 14:51

İş Bankası Grubu, başta elektrik üretimi ve ticareti olmak üzere entegre bir enerji portföyü oluşturmak amacıyla İş Enerji Yatırımları A.Ş’yi 2022 yılında kurdu.

İş Enerji, yine İş Bankası’nın yüzde 100 hissedarı olduğu Trakya Yatırım Holding bünyesinde faaliyet gösteriyor. Bugüne kadar elektrik enerjisi sektörüne sağladığı kredi desteği ile Türkiye’nin yıllık elektrik enerjisi üretimine ciddi oranda katkısı bulunan İş Bankası Grubu, halihazırda kurulu gücü 800 MW’ın üzerinde olan yenilenebilir enerji santrallerindeki hissedarlıkları ile de sektörde aynı zamanda yatırımcı rolünü üstleniyor.

Geçen yıldan bu yana tedariki mümkün olan faaliyet noktalarının tamamında yenilenebilir enerji kullanmaya başlayan İş Bankası, 2015 yılı sonrasında, elektrik üretim yatırımlarına yönelik yeni proje finansmanlarının tamamını yenilenebilir enerji projelerine ayırdı.

Bankanın toplam enerji üretim projeleri portföyünün yüzde 75’i yenilenebilir enerjiden oluşuyor.

İş Bankası’nın enerji iştiraki İş Enerji Yatırımları geçen yıl Aldo Grubu’na ait 38 şirkete birden ortaklık yaparak dikkatleri üzerine çekmişti. İş Enerji Yatırımları, bu kez iki rüzgar enerjisi şirketini bünyesine katıyor.

Para dergisinin haberine göre İş Enerji Yatırımları, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Göktekin Enerji A.Ş. ile masaya oturdu.

Anlaşma sağlanırsa İş Enerji Yatırımları, Göktekin Enerji bünyesindeki Metafor Yenilenebilir Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi, Knot Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi’ni devralacak.

2015 yılında Abdullah Göktekin tarafından kurulan Göktekin Enerji’ye ait Metafor’un Bingöl’de 12 adet rüzgar türbini var.

Bu santralin kurulu gücü 49.7 MW. Diğer şirket olan Knot Enerji ise Ağrı’daki Yakağzı Rüzgar Santrali’ni yönetiyor.

Sekiz adetlik rüzgar santralinin kurulu gücü ise 33.6 MW. Yani bir anlamda İş Enerji, yaklaşık 90 MW’lık iki projeyi üstlenmiş olacak.

kaynak: Para Dergisi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem