İş'te Gündem

İhracatçıya tasarrufta 'Business class' güncellemesi

İhracatçılara organizasyonlarda çay ve kuru pasta dışında ikramda bulunmama talimatı veren Ticaret Bakanlığı, dün gönderdiği güncellemede, 'business class' biletle seyahat kontenjanını bir kişi artırdı.
İhracatçıya tasarrufta 'Business class' güncellemesi
Haberler / EKONOMİ
2 Ağustos 2024 Cuma 15:57

Ticaret Bakanlığı, haziran ayında Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne (TİM) ve ihracatçı birliklerine gönderdiği tasarruf tedbirleri talimatında dün güncellemeye gitti.

Organizasyonlarda çay, kahve ve kuru pasta dışında ikramda bulunulmaması gibi talimatların yer aldığı ilk yazının ardından bakanlık, ihracatçıların itirazları üzerine, bazı tasarruf maddelerinde değişiklik yaptı.

Dün gönderilen güncellenmiş tasarruf talimatına göre, ödül törenlerinde firmalara maliyeti yüksek olmayan hatıra amaçlı ödül, plaket veya sertifika verilebilecek.

25 Mart 2024 tarihinden önce bakanlıktan onay alınmış yarışmalardaki yarışmacılara maddi ödül ile yurt dışı fuar ziyaret ödülü verilebilecek. 

İhracatçıya tasarruf genelgesi geldi: Toplantıya kuru pasta yeter

YÖNETİM KURULU ÜYESİNE DE BUSINESS CLASS BİLET

Sözcü'den Emre Deveci'nin haberine göre daha önce TİM Başkanı veya TİM adına görevlendirilecek TİM Başkanvekili/TİM Yönetim Kurulu üyesi ile birlik yönetim kurulu başkanları veya birliği temsilen görevlendirilecek başkan yardımcıları 'business class' biletle uçabilecekken, yeni talimata göre, birliği temsilen başkan yardımcısı yerine görevlendirilmesi halinde bir yönetim kurulu üyesi de 'business class' bilet ile seyahat edebilecek.

Daha önce sadece genel sekreterler, ikametgâhları ile görev yerleri arasındaki sadece sabah-akşam geliş ve gidişleri için hizmet aracı kullanabilecekken, yeni düzenlemede, yönetim kurullarınca uygun görülmesi halinde genel sekreter yardımcıları da hizmet aracı kullanabilecek.

YERLİ ARAÇTA FİYAT UYARISI

İlk talimatta, TİM ve ihracatçı birlikleri tarafından 3 yıl süreyle yeni araç satın alımı ve kiralanmasının yapılmaması istenmiş, bu maddenin istisnası olarak sadece yabancı menşeli aracın satılarak yerine yerli aracın satın alınması maddesi yazıda yer almıştı. Ancak dünkü yazıda, yerli aracın satın alınması maliyetinin, yabancı aracın satış bedelinden daha yüksek olması halinde mevcut yabancı menşeli aracın kullanılmaya devam edilmesi istendi.

İlk talimattaki yer alan ve personele yılda bir defa ayni yardım sınırlaması getiren talimat da kaldırıldı.

İhracatçılar, TİM ve birlik bütçelerinin ihracatçılar tarafından karşılandığı gerekçesiyle bakanlığın bu alan ilgili tasarruf talimatı vermesine itiraz ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem