İş'te Gündem

İbrahim Polat Mecidiyeköy'den taşındı

İbrahim Polat Holding, çok uzun yıllardır Mecidiyeköy’de Galatasaray’ın eski Ali Sami Yen Stadyumu’nun tam karşısındaki binadaydı.
İbrahim Polat Mecidiyeköy'den taşındı
Haberler / EKONOMİ
1 Mart 2024 Cuma 16:29

İbrahim Polat Holding’in temelleri, 1955 yılında İbrahim Polat tarafından atıldı. 69 yıllık geçmişe sahip olan İbrahim Polat Holding’in yolculuğu müteahhitlik ile başlamış. İş insanı İbrahim Polat, 1982 yılında tüm şirketlerini holding çatısı altında toplamış. Bugün inşaat, sanayi ve turizm olmak üzere üç ana dalda faaliyet gösteriyor.

Piyalepaşa Gayrimenkul ve Polat İnşaat şirketleri ile İnşaat, Ege Seramik, Ege Vitrifiye, Ege Seramik America Inc. Şirketleri ile sanayi, Polat Turizm Otelcilik şirketi ile turizm sektörlerinde faaliyet gösteriyor. İbrahim Polat Holding, çok uzun yıllardır Mecidiyeköy’de Galatasaray’ın eski Ali Sami Yen Stadyumu’nun tam karşısındaki binadaydı.

Büyükdere Cadddesi Polat Han No: 87 Mecidiyeköy adresinden; ilk, babası ile şirketlerini ayıran Galatasaray eski Başkanı Adnan Polat ayrılmıştı. Adnan Polat, binayı boşalttıktan sonra katlar için uzun süre kiracı aranmıştı. İşte söz konusu bina, geçtiğimiz haftalarda tamamen boşaltıldı. İbrahim Polat Holding de Beyoğlu semtinde yapılan Piyalepaşa projesindeki ofis katlarına taşınmış.

Peki, Mecidiyeköy’ün merkezindeki bu boş bina ne olacak? Öğrendiğimize göre İbrahim Polat Holding, bu binayı yıkıp yeniden inşa edecekmiş. Hatta yandaki iki bina sahibi ile de anlaşmaya varılmış. Üç bina yıkılıp tek proje yapılacakmış. İbrahim Polat Holding’in bir yanındaki bina da bir zamanların sanayi devi Sedat Aloğlu Ailesi’ne ait Feniş Alüminyum’un binası olarak bilinir.

Para dergisi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem