İş'te Gündem

İBB'den Levent Uysal'a kötü haber!

İBB Meclis toplantısında, Sarıyer’deki 10 dönümlük arazi oy birliğiyle turizm alanından park alanına dönüştürüldü. AKP’lilerle MHP’lilerin, arazinin MHP’li Levent Uysal’a ait olduğunu fark etmeden yapılaşmayı engellediği anlaşıldı.
İBB'den Levent Uysal'a kötü haber!
Haberler / EKONOMİ
14 Haziran 2024 Cuma 08:54

Yapılaşmaya açılmak istenen ve Atatürk Kent Ormanı’nın bir parçası olan yaklaşık 10 dönümlük arazinin yerel seçimden kısa bir süre önce turizm alanından park alanına dönüştürüldüğü ortaya çıktı.

Hatta karar, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde (İBB) o dönem çoğunlukta olan Cumhur İttifakı’nın ortakları AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin desteğiyle alındı.

AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin, yapılaşmaya açılmasına engel oldukları arazinin MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal’a ait olduğunu fark etmediği anlaşıldı.

21 YILLIĞINA ALDI

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2020 yılında halkın kullanımına açtığı Atatürk Kent Ormanı’nın bir parçası olan Sarıyer’deki yaklaşık 10 dönümlük arazi, tüm itirazlara rağmen yapılaşmaya açılmak istenmişti.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul’un en değerli bölgeleri arasında yer alan bu araziyi 21 yıllığına kiralamak için 31 Ağustos 2023 tarihinde ihale düzenledi.

Yurttaşlar, arazinin yapılaşmaya açılmaması için binlerce imza toplayıp basın açıklaması düzenlese de o dönem imar planlarına “Turizm alanı” olarak işlenen arazinin ihalesini MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal’ın kurduğu ve İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nin de kurucu vakfı olan Nişantaşı Eğitim Vakfı (NEV) aldı.

Aylarca gizlenen ve 11 Ekim 2023 tarihinde imzalanan sözleşmeye göre, arazi 21 yıllığına MHP’li Uysal’ın vakfına teslim edildi.

Vakfın dört yıl boyunca ayda 3 bin 240 avro, beşinci yıldan itibaren de 334 bin 800 avro kira ödeyeceği belirtildi. Kira oranında her ay yüzde 2,5 oranında artış yapılacağı da belirtildi.

Arazinin mülkiyeti “Sultan Bayezid Han-ı Sani Bin Mehmed Han-ı Sani Vakfı” üzerinde gözüküyor.

FARK ETMEDİLER

Ancak İBB Meclisi’nin Şubat ayı oturumunda “Sarıyer İlçesi, Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı” teklifi görüşülüp oy birliğiyle kabul edildi.

O dönem Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran Cumhur İttifakı’nın meclis üyelerinin desteğiyle kabul edilen plan ile Levent Uysal’ın arazisi de turizm alanından park alanına dönüştürüldü.

AKP’li ve MHP’li meclis üyeleri, arazinin MHP Milletvekili Levent Uysal’a ait olduğunu fark etmeden Meclis’ten geçirdiği yeni plan ile arazinin yapılaşmaya açılmasının önüne geçildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem