İş'te Gündem

HSBC, faiz indirimi için tarih verdi

HSBC, yayımladığı Türkiye ekonomisine ilişkin raporunda, faiz indirimi için 2025'in ilk çeyreğini işaret etti. Banka enflasyonun 2025'te yüzde 30'un altına ineceğini öngördü.
HSBC, faiz indirimi için tarih verdi
Haberler / İŞTEFİNANS
10 Eylül 2024 Salı 15:46

İngiltere merkezli HSBC bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin enflasyon ve faiz politikasına dair yeni bir rapor yayımladı. Raporda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz politikasına yönelik önemli tahminler paylaşıldı.

Banka, politika faizinin 2025'in ilk çeyreğine kadar yüzde 50 seviyesinde sabit kalacağını tahmin ederken, enflasyonun ise ancak 2025'in üçüncü çeyreğinde yüzde 30'un altına düşmesini bekliyor.

HSBC CEEMEA Bölgesi Ekonomisti Melis Metiner tarafından hazırlanan raporda, Türkiye'de cari açığın azalacağı ve sermaye girişlerinin güçleneceği öngörülse de, küresel ekonomik zayıflık, jeopolitik gerilimler ve risk iştahındaki düşüşün potansiyel tehditler oluşturabileceğine dikkat çekiliyor.

2024 YILINDA EKONOMİK DARALMA BEKLENTİSİ

Bankanın raporunda, 2024 yılında hafif bir ekonomik daralma yaşanacağı, 2025 yılında ise kademeli bir toparlanma öngörüldüğü kaydediliyor.

HSBC, TCMB'nin enflasyon tahminine kıyasla daha yüksek bir enflasyon beklentisi öngördüğünü belirterek, faiz indiriminin kontrollü şekilde ve enflasyonu baskılayacak hızda yapılması gerektiğini vurguladı.

HSBC, politika yapıcıların ekonomik durgunluktan kaçınmak için esnek bir duruş sergileyeceğini ve faiz oranlarının uzun bir süre yüksek tutulacağını öngörüyor.

2025'e kadar faiz indirimi beklemeyen HSBC, Türkiye için "yumuşak iniş" beklentisini sürdürüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem