İş'te Gündem

Fransa ve İspanya'dan Türkiye'ye yeni vize kısıtlaması

Fransa ve İspanya geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye yönelik yeni bir vize kısıtlaması kararı aldı.
Player yükleniyor...
Haberler / DÜNYA
26 Temmuz 2022 Salı 00:00

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) verilerine dayandırılarak hazırlanan listede, pasaport sahiplerinin vizesiz seyahat edebilecekleri ülke sayısına göre Japon pasaportu 193 ülkeye vizesiz giriş hakkı ile birinci sırada yer alırken, 192 ülkeye serbest giriş hakkı ile Singapur ve Güney Kore ikinci sırayı paylaştı. Almanya ve İspanya da 190 ülke ile üçüncü sırada yer aldı. ABD ise Fransa, İrlanda, Portekiz, Birleşik Krallık, Avusturya, Danimarka, Hollanda, İsveç gibi ülkelerin gerisinde kalarak 7'inci sırada yer buldu.

#reklam#

Yaptırımlar, seyahat yasakları ve hava sahasının kapatılması nedeniyle Rus vatandaşlarının vizesiz gidebileceği ülke sayısı azaldı. Ancak yaptırım uygulayan çoğu ülkenin, daha önce de vize şartı tanıması nedeniyle Rusya'nın sıralamasında büyük bir değişiklik olmadı ve 50. sırada yer aldı. Dünyanın en değersiz pasaportları ise 27 ülkeye vizesiz giriş hakkı ile Afganistan, 29 ülke ile Irak ve 30 ülke ile Suriye olarak sıralandı.

TÜRKİYE 54. SIRADA

Türkiye, 110 ülkeye vizesiz girişle listenin 54. sırasında yer alıyor. Türk vatandaşlarının son yıllarda Şengen ülkelerine gitmek için başvurduğu vizelere gelen ret kararlarının artması uzun zamandır Türkiye'nin gündeminde. Hatta Türkiye, vatandaşlarının Şengen vizesi sırasında karşılaştıkları ayrımcılığı belirten raporu, 6 Temmuz'da Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'ne sunmuştu.

#reklam#

Vize işleme sağlayıcısı VFS Global'den Chris Dix, bu yıl Ocak ve Mayıs arasındaki vize başvuru hacimlerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100'den fazla arttığını belirtti.

FRANSA VE İSPANYA'DAN TÜRKİYE'YE YENİ VİZE KISITLAMASI

Türkiye pasaportu ile 110 ülkeye vizesiz girebilirken, Türkiye pasaportu ile hala İngiltere'ye ve Şengen Bölgesi'ne vize istenmektedir. Fransa ve İspanya geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye yönelik yeni bir vize kısıtlaması kararı aldı. Buna göre Fransa ve İspanya, aktarmalı uçuş yapacak Türkiye vatandaşlarına transit vize alma şartı getirdi. Karar öncesinde Türkiye vatandaşları başka ülkelere olan seyahatlerini transit salonu terk etmedikleri ve bekleme süreleri 24 saati aşmadığı müddetçe Fransa üzerinden aktarmalı olarak, ek vize almadan gerçekleştirebiliyorlardı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem