İş'te Gündem

Fiyatı bir gecede 60 Bin TL arttı!

Türk halkı yine bir gece ansızın ÖTV zammıyla şoke oldu. Herkes kurlardaki aşırı yükselme nedeniyle 2 yıldır güncellenmeyen ÖTV matrah (vergisiz fiyat) dilimlerinde yüzde 20’nin üstünde bir artış beklerken, hükümetten zam kararı çıktı.
Player yükleniyor...
Haberler / OTOMOTİV
31 Ağustos 2020 Pazartesi 00:00

Önceki gece Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı kararıyla  yüzde 45 ve 50'lik en alt ÖTV dilimlerde matrah sadece 15 bin TL artırılarak güncellenirken, yüzde 60, 100, 110 ve 130'luk ÖTV dilimleri ise sırasıyla yüzde 80, 130, 150 ve 220'ye yükseldi.

Yani bu düzenlemeyle en alt 2 dilimde yapılan güncelleme fiyatlara sadece yüzde 3 ila 6 arasında indirim olarak yansırken, orta ve üst segment araçların fiyatları ise ÖTV artışlarıyla yüzde 13 ila 23 arasında zamlandı. Açık ara dünya rekoru kırıldı! Otomotive gece yarısı ÖTV şoku

ÖNCE KAMUDAN BAŞLANMALI

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan düzenlemeyle ilgili yapılan açıklamada şunlar yer aldı:  Bize layık görülen bu; 10 yaş ve üzeri otomobil “Maliye politikası değişikliğiyle, yüksek fiyatlı ithal otomobillere olan talebin düşük ÖTV oranına tabi otomobillere yönelmesi, bu kapsamda daha az yüksek fiyatlı otomobil ithal edilmesi, yerli otomobil satışının artması, buna bağlı ithalatın miktarının azalması ve kompozisyonunun değişmesi suretiyle daha az ithalat bedeli ödemesi yoluyla cari açığın azalmasına olumlu katkı vermesi hedeflendi.”

Emre Özpeynirci/Sözcü

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem