İş'te Gündem

Fitch: Türk sigortacıların kredi kalitesi zayıflamaya devam edebilir

Fitch Ratings,  yayınladığı raporunda Türk sigortacılık sektörünün kredi kalitesinin zayıflamaya devam edebileceğini belirtti.
Player yükleniyor...
Haberler / İŞTEFİNANS
6 Eylül 2019 Cuma 00:00

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Perşembe günkü raporunda, Türk sigortacılık sektörünün sigortacıların varlık kalitesi üzerindeki makro ekonomik baskı dikkate alıdığında zayıflamayı sürdürebileceği belirtildi.

Türk sigortacıların varlık kalitesinin not açısında orta vadede muhtemelen en önemli unsur olmayı sürdüreceği ifade edildi. Fitch hangi Türk bankalarının notunu indirdi?

Yayınlanan raporda, Bankalarda bu yılki geniş çaplı not indirimi sonrasında sektörün varlıklarının üçte ikisinin, yerel para cinsinden IDR notu çoğunlukla “BB-” olan banka mevduatından oluştuğu belirtilirken, çoğu banka için görünümün “negatif” olduğu ve daha fazla indirim riski sinyali verdiğinin altı çizildi.

Sigortacıların Hazine tahvili tutup tutmamasının da varlık kalitesi üzerinde etkili olduğu belirtilen raporda, ülke notunun Temmuz ayında “BB-”ye indirildiği ve görünümün “negatif” olduğuna dikkat çekildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem