İş'te Gündem

Fitch'ten Türk bankalarına risk uyarısı: Müdahale yapabilirler

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'de hükümetin bankacılık sistemine müdahale yapma ihtimalinin arttığını belirtti.
Player yükleniyor...
Haberler / İŞTEFİNANS
16 Aralık 2022 Cuma 00:00

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'den Türk bankalarına risk uyarısı geldi.

Artan küresel faizler, son derece yüksek enflasyon ve cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesindeki politika belirsizliklerinin sürdüğüne işaret eden Fitch, para politikasını gevşetmenin Türkiye’nin makroekonomik ve finansal istikrarına yönelik riskleri artırdığını açıkladı. 

#reklam#

Bu durumun Türk bankalarına yönelik sektörel görünümü kötüleştirdiğini vurgulayan Fitch, hükümetin bankacılık sistemine müdahale yapma ihtimalini artırdığı belirtti.

Sözcü'nün Reuters'dan aktardığına göre Fitch, bankaların kredi portföylerinin, hükümetin politika gündemini destekleyecek makro ihtiyati düzenlemelere karşı duyarlı olduğunu ekledi.

Fitch 2021’in sonundan beri Türkiye’nin kredi notunu iki kere düşürdüğü gibi, iki seferinde de olumsuz görünüm açıklamıştı.

Fitch, Türkiye’nin kredi notunu düşürmesinin sebebi olarak "Türkiye’nin dış maliyesinin zayıf olmasını, gitgide daha da sıradışı ve müdahaleci hale gelen politikaların yarattığı büyüyen ekonomik çarpıklıkları ve politik ve jeopolitik riskleri" göstermişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem