İş'te Gündem

F-35 programı yetkilisi: Türkiye’nin programdan kademeli çıkışının şu an üretime etkisi yok

ABD ile Türkiye arasında S-400’ler üzerinden devam eden krizde, Ankara’nın F-35 programından çıkarılmasına ilişkin açıklama yapan yetkili, "Türk şirketler F-35 parçası üretimini sürdürüyor. ABD'nin Türkiye'ye F-35 programından kademeli çıkarmasının şu an üretime etkisi yok” dedi.
Player yükleniyor...
Haberler / DÜNYA
17 Haziran 2019 Pazartesi 00:00

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Lockheed Martin F-35 programı yöneticisi Greg Ulmer, Ankara'nın Rus yapımı S-400 hava savunma sistemini satın alma planı nedeniyle yaşanan anlaşmazlığa rağmen, Türk şirketlerinin F-35 parçaları üretmeye devam ettiklerini söyledi.

Ulmer, ABD hükümetinin Türkiye'yi F-35 programından kademeli olarak çıkarmaya başlama planlarının bu yıl şirketin üretimini etkilemeyeceğini açıkladı. ABD'den Akar'a F-35 mektubu: Türk pilotlarını ülkeden göndereceğiz

F-35 programının ana tedarikçileri olan Raytheon Co RTN.N ve United Technologies adlı şirketlerin olası birleşmesine de değinen Ulmer, bu konuda da ‘bir endişesi olmadığını’ vurguladı. ABD’li yetkili, bu durumun da F-35 programına bir etkisi olmayacağını savundu.

GERİLİM YÜKSEK 

#reklam#

ABD, Rus yapımı S-400'ler ile F-35 yeni nesil savaş uçaklarını birbirine rakip askeri sistemler olarak kabul ediyor ve bir ülkenin bu iki teçhizata birden sahip olmasının F-35 programını riske atacağını savunuyor.

Son olarak ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan'ın, Türk mevkidaşı Hulusi Akar'a bir mektup yazarak S-400'lerin satışından vazgeçmeyen Türkiye'ye karşı ciddi adımlar atmayı düşündüklerini aktarmıştı.

Bunlar arasında  halen eğitim gören Türk pilotların 31 Temmuz'da ABD'yi terk etmesi ve Türkiye F-35 tedarik programından çıkarılması vardı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem