İş'te Gündem

Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi havalimanında karşıladı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Ankara'ya geldi. Sisi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara Esenboğa Havalimanı'nda karşılandı.
Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi havalimanında karşıladı
Haberler / GÜNDEM
4 Eylül 2024 Çarşamba 13:40

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine bugün Türkiye'ye ilk kez resmi ziyarette bulunuyor.

Ankara'nın bugün önemli bir konuğu var. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Türkiye'ye bugün ilk ziyaretini gerçekleştiriyor.

Erdoğan Esenboğa'da karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi ziyaret eden Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi Esenboğa Havalimanında karşıladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi karşılama olacak

Sisi için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi tören düzenlenecek. Törenin ardından ikili görüşme ve ardından da Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı düzenlenecek.

Anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısı yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi onuruna resmi akşam yemeği verecek.

Tarihi ziyaret

Bu, 12 yıl aradan sonra Mısır'dan Türkiye'ye cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret olarak dikkat çekiyor.

Sisi’nin Türkiye ziyaretini 4 Eylül’de yapacağı 22 Ağustos’ta basına yansımış olsa da Türk makamlarından salı gününe kadar resmî bir açıklama gelmemişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Şubat 2024'te Mısır'ın başkenti Kahire'ye gerçekleştirdiği ziyarette imzalanan Ortak Bildiri uyarınca yeniden yapılandırılan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ilk toplantısı, iki liderin başkanlığında gerçekleştirilecek.

Konsey toplantısında, Türkiye-Mısır ilişkileri tüm yönleriyle gözden geçirilecek, ikili işbirliğinin daha da geliştirilmesine yönelik gelecek dönemde atılabilecek müşterek adımlar ele alınacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem