İş'te Gündem

Erdoğan: Ekonomi programımız başarıyla yürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kabine toplantısı sonrası yaptığı konuşmada ekonomi ile ilgili pembe bir tablo çizdi
Player yükleniyor...
Haberler / EKONOMİ
2 Ağustos 2022 Salı 00:00

Başarılı bir ekonomik politika sürdürdüklerini ifade eden Erdoğan, "Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz yapısal reformlar sayesinde, klasik dayatmaların dışında kalan bu programı başarıyla sürdürüyoruz" dedi. Ancak, Erdoğan'ın konuşmasını yaptığı sıralarda dolar 17.90, euro 18.38 TL idi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, dün gerçekleşen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Ekonomiye dair olumlu bir tablo çizen Erdoğan, "Türkiye Ekonomi Modeli'nden taviz vermeyerek, krizden pozitif ayrışma stratejimizi dikkatle uyguluyoruz. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz yapısal reformlar sayesinde, klasik dayatmaların dışında kalan bu programı başarıyla sürdürüyoruz" dedi.

#reklam#

Erdoğan şöyle konuştu:

"Biz ise yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla ülkemizi büyütme esasına dayanan Türkiye Ekonomi Modeli'nden taviz vermeyerek, krizden pozitif ayrışma stratejimizi dikkatle uyguluyoruz. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz yapısal reformlar sayesinde, klasik dayatmaların dışında kalan bu programı başarıyla sürdürüyoruz. İhracattaki başarılı performansı, turizmdeki sevindirici gerçekleşmelerle tahkim ederek hedeflerimize ilerliyoruz. Yılın ilk yarısındaki gerçekleşmeler, 2022'yi 47 milyon turist ve 37 milyar dolar turizm geliriyle hedeflerimizin üzerinde bir seviyede kapatacağımıza işaret ediyor. İnşallah ilerleyen tarihlerde bu rakamları da aşacağımıza inanıyorum."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem