İş'te Gündem

Erdoğan'dan ABD'ye rest: F-35'i vermiyor musunuz, başka yerlere döneriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile yaşanan S-400 gerginliğiyle ilgili olarak ABD'ye rest çekti.
Player yükleniyor...
Haberler / GÜNDEM
26 Temmuz 2019 Cuma 00:00

S-400 sevkiyatında birinci aşamanın tamamlandığını hatırlatan Erdoğan, "ABD'nin aklı selim hareket edeceğini umuyorum. Nisan 2020'de bu sistemleri aktif olarak kullanmaya başlayabileceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuşuyor.

"Sizlerle en son ocak ayında bir araya gelmiştik. Yüksek Seçim Kurulu'nun ilan ettiği resmi sonuçlara göre 755 belediyeyi AK Parti adayları kazandı. Oy oranı olarak da yüzde 44 gibi önemli netice elde ettik" ifadesiyle sözlerine başlayan Erdoğan, açıklamalarının devamında şunları kaydetti:  ABD'den S-400 misillemesi: Türkiye, F-35 programından çıkarıldı

- AK Parti olarak bir önceki seçime göre kazandığımız, kaybettiğimiz yerler oldu. Bunların hepsinin değerlendirmesini yaptık, yapıyoruz. Bundan sonraki seçim 2023 Haziran'ında yapılacak. Her düzeyde kapsamlı çalışmalar yürüteceğiz. Bambaşka bir AK Parti olarak çıkacağız. Kendimizi sürekli yenileyerek, tazeleyerek maziden atiye kurduğumuz köprüyü güçlendireceğiz.

- Tüm kademelerimizle sancımız öyle bir sancı ki bunu çekeceğiz, sandıktan arzu ettiğimiz neticeyi de alabilelim. Siyasi partiler, özellikle AK Parti millete hizmet kapısıdır. Partimizin kapısı millete hizmet etmek isteyen herkese açıktır. AK Parti kurulduğunda gençlik kurullarında görev alan arkadaşlarımızı bugün çalışmalarını sürdürüyor.

'BU PARTİ ÖNÜMÜZDEKİ ÇEYREK ASIRDA DA, YARIM ASIRDA DA ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE HİZMET EDECEKTİR'

- Hırsları, kifayetsizlikleri yüzünden yollarını kaybedenleri bir kenara bırakırsak, siyasette önemli bir nesil yetiştirdik. AK Parti'nin siyaset mayası da insan mayası da sağlamdır. Hep birlikte inşa ettiğimiz bu parti, önümüzdeki çeyrek, yarım asırda da ülkemize ve milletimize hizmet edecektir. Her müessese gibi siyaset ve partiler de insanla var olur, insanla yürür.  Lockheed Martin, Türkiye’yi F-35 parça üretiminden çıkardı

- Öncelikle AK Parti'nin kuruluşundan beri bu davaya emek vermiş hasbi ve harbi şekilde koşturmuş her kardeşime şükranlarımı sunuyorum. AK Parti Türkiye'nin partisidir. Tüm teşkilat yöneticilerimize ve il başkanlarımıza bir hususu hatırlatmak istiyorum.

- Sizlerden şehirlerinize döner dönmez 2001 yılından bu yana partinizde görev almış her kardeşinize ulaşmanızı istiyorum. Gönüllerini almanızı, sıkıntılarına çözüm aramanızı, irtibatı kesmemenizi talep ediyorum. Seçim meydanlarında verdiğimiz sözleri yerine getirme gayretinde olduk. Mücbir sebepler dışında hepsini de getiriyoruz. Bu taahhütlerin önemli bir bölümü, Türkiye'nin ekonomide ve hayat standartları açısından geldi yeri de göstermektedir.

#reklam#

- Meclis tatile girdiğine göre, milletvekillerimizin faaliyetlerini bu doğrultuda yapmamız gerekiyor. Vaktimizin büyük bölümünü bu hedefe ulaşmak için ayırmamız şarttır. AK Parti sırça köşklerde siyaset yapan, halka tepeden bakan siyasetçilerin yeri değildir. Kendinde hamallığını üstlendiğimiz yükü taşıma mecali bulamayanlar bayrağı arkadaşına bırakmalıdır.

'ÖNÜMÜZDE BÜYÜK ZAFERLER DURUYOR'

- Geçtiğimiz 1 asır boyunca yeni arayışlar peşinde koştuk. 21'inci asır yeniden dirilişimin, Rabbimize ve kendimize dönüşümüzün asrı olacaktır. AK Parti kadroları olarak büyük şahlanışa öncülük edebilirsek ne mutlu bize. Bugüne kadar yaptıklarımızla Türkiye'yi demokrasiden ekonomiye, altyapıdan dış politikaya kadar gerçek anlamda bağımsız ülke haline getirmeyi başardık. Büyük zaferler önümüzde duruyor. Rabbim ömür, sağlık ve imkan verdikçe kendim de bu yolda yürümeye devam edeceğim.  Türkiye kararının ardından ABD’de sıcak gelişme: F-35 yetmez...

AK PARTİ'NİN SEÇİM MANİFESTOSU

- Hiç şüphe yok ki Allah doğruların yardımcısıdır. Seçimlerden 2 ay önce 31 Ocak 2019 tarihinde mahalli seçimlerde taahhütlerimizi kamuoyuna ilan ettik. Gönül belediyeciliği ile AK Parti'nin insan merkezli ilkelerini içeren bu belge 11 başlıktan oluşuyordu. Bu belgeyle milletimize şehir planlarını hazırlama sözümüz var. Altyapı ve ulaşım sorunlarını çözme taahhütte bulunduk. Kentsel dönüşüm çalışmalarını vatandaşlarımıza ve şehirlerimize yönelik yürütmeyi ilan ettik. Akıllı şehirler uygulamalarıyla teknolojinin tüm uygulamalarını insanımıza sunacağız dedik. Sosyal belediyecilik çalışmalarına öncelik vererek insana dokunan hizmetlere öncelik vereceğimize ahdettik.

‘AK PARTİ ÜYELERİ GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRECEKTİR’

- Biz muhalefet adaylarının yaptıkları gibi atıp tutup sözümüzü inkar etmedik. Hemen inkara başladılar. Sanki kasada ne var ne yok bilmiyormuş gibi konuşmaya başladılar. Daha durun, önümüzde çok önemli süreç var. Ne yapacağınızı, ne yaptıklarınızı göreceğiz. AK Parti'nin belediye meclis üyeleri denetim görevini en iyi şekilde yapacaklardır. İstanbul, Ankara gibi bir ilde kahir ekseriyet AK Partili meclis üyelerinde.   ABD’nin F-35 kararının ardından Rusya’dan flaş hamle

- Onların düşünceleri ve tavrı eleştiriye tabi. Parlamentoda böyle bir ekseriyet söz konusu değil. AK Parti'nin parlamentoya getirdiği yasa tasarısı bunu engellemek için elinizden geleni yapıyorsunuz, bu sizin için meşru; ama yerel yönetimlerde gayrimeşru. Nasıl bir iş bu? Demokrasinin gereği neyse AK Parti'nin üyeleri bütün görevlerini milletin hayrına olacak şekilde devam ettirecektir. Bunun için de şerde fren, hayırda... Yöntemimiz bu olacak. Ne aldanan olacağız, ne aldatan. Verdiğimiz sözleri yerine getirdik, getiriyoruz.

#reklam#

- Vatandaşlarımızın dün bir arabası yokken, bugün bırakın bir arabayı, birçok yerlerde ellerinde bir araba iki araba var. Benim çiftçimin dün traktörü, biçerdöveri yokken şimdi her evin bahçesinde traktör var biçerdöver var.

'S-400'Ü NİSAN 2020'DE AKTİF OLARAK KULLANMAYA BAŞLAYABİLECEĞİZ'

- S-400 hava savunma sistemleri konusunda ABD'nin aklı selim hareket edeceğini umuyorum. Nisan 2020'de bu sistemleri aktif olarak kullanmaya başlayabileceğiz.

- Rusya ile S-400 anlaşmamızı yaptık, verdiler. 'Ya biz aldık ama verecekseniz illa sizden de Patriot alırız' diyoruz. Hala vermiyorsunuz. F-35, vermiyor musunuz? Kusura bakmayın biz tedbirlerimizi alırız, başka yerlere döneriz. Çalışmalarımızı yaptık, yapıyoruz.

'BÜTÜN TEDBİRLERİMİZİ ALMAK ZORUNDAYIZ, ELİ BAĞLI DURAMAYIZ'

- Şimdi ABD kongresine sesleniyorum; biz Obama döneminde Patriot almayı arzu ettiğimizde siz vermediniz. Şimdi Sayın Trump döneminde yine engel olmaya çalışıyorsunuz. Paramızla alacağız. Kim verirse ona gideceğiz. Rusya ile her türlü anlaşmamızı yaptık. 'Siz yine de verecekseniz biz sizden Patriot alırız' dedik.  Kusura bakmayın, biz şu anda bütün tedbirlerimizi en ideal şekilde almak zorundayız. F-35 vermiyor musunuz, biz o konuda da yine tedbirlerimizi alır, başka yerlere döneriz. Bu konuda da çalışmalarımızı yapıyoruz. Biz eli bağlı duramayız. Kıbrıs'ta bizim soydaşlarımız var. Biz Kıbrıs'ta garantörüz. Biz kabile devleti değiliz.

'KENDİ SAVAŞ UÇAĞIMIZI YAPACAĞIZ

- Savunma sanayinde düne kadar kapılarında dilenci gibi beklettiler. Sayın Bush bir gün bana 'Sayın Başbakan, size bu yapılanı kabul etmem' dedi, çağırdı, Colin Powell'ı çağırdı 'Bu böyle olmaz. 24 saat, 48 saat, İHA'ları vereceksiniz' dedi. Bu yeter mi? Biz doğuda, güneydoğuda terörle mücadele içindeyiz. Bizi terörle mücadelede yalnız bırakan stratejik ortaklar var. Biz NATO üyesiyiz. Bu komşular bizi mal sahibi yaptılar.

#reklam#

- Şimdi İHA'mız var, SİHA'mız da var. Mühimmatları da üretiliyor. Akıllı bomba alacağız, Sayın Obama ile konuştuk, 'Halledeceğiz' dedi. Hala halledecekler. Şimdi biz üretiyoruz. Bu yönde de faydaları var. Şimdi SİHA'nın ötesine geçiyoruz. Bir üst sınıfı dünyada yok gibi, o üretiliyor. Bir iki ay içinde onun test çalışmaları başlayacak. Çok farklı yere geliyoruz. Kendi savaş uçağımızı da yapacağız. Başka çaremiz yok.

- Sayın Trump'a Osaka'da onu söyledim, 'Sizden Patriot almadıysak da sizden biz, 100 yeni nesil Boeing alıyoruz. Bu alışveriş değil mi? Yine de verecekseniz verin.' Bu yeni nesil Boeing'in birisi geldi. Ödemesini yapıyoruz, biz iyi müşteriyiz. Böyle giderse bu konuda da düşünmek zorunda kalacağız.

İSRAİL VE AB'YE SERT MESAJ

- İsrail'in yanında kimler yer alıyorsa, biz onların karşısındayız. Doğu Kudüs'te evleri başlarına yıkılan ve açlığa mahkum edilen Filistinlilere kulaklarını tıkayanlar kendi değerlerini kendi elleriyle yıkanlardır. Biz AB'yi en büyük ticari ortağımız, yol arkadaşımız olarak görüyoruz, görmeye devam etmek istiyoruz.

- Tam üyelik müzakerelerinde AB'nin verdiği sözleri açıkça çiğnediğini unutmadık. Mülteci meselesiyle yükümlülüklerimizi yerine getirmemize rağmen, vize muafiyetinin üzerine yattıklarını biliyoruz. Türkiye hala Avrupa'nın en yakın, en güçlü, en karlı, potansiyeli en yüksek ortağı. Öyle de kalmalı, yeter ki Avrupalıların da öyle olduğunu görelim. Suriye ve Doğu Akdeniz'deki hassasiyetlerimiz başta olmak üzere AB ile daha geniş uzlaşma zemini elde edeceğimize inanıyorum.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem