İş'te Gündem

Erdoğan 9 yıl önce böyle konuşmuştu: Parayı alan döviz bürosuna koşuyordu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2012 yılında dolar 1.75 TL iken geçmiş iktidarların politikalarını bu sözlerle eleştirmişti. Şimdi dolar 17 TL’ye yaklaştı. Erdoğan’ın bu sözleri sosyal medyanın gündemine oturdu.
Player yükleniyor...
Haberler / İŞTEFİNANS
20 Aralık 2021 Pazartesi 00:00

Dövizdeki hızlı yükseliş sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2012'de bir programdaki sözleri sosyal medyada gündem oldu. Dolar 1,75 TL'yken yaptığı konuşmada Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

Paranın itibarı, ülkenin, milletin itibarıdır. Ama maalesef ülkemizde paranın itibarıyla birlikte ülkenin itibarını da uzun yıllar boyunca beş paralık ettiler. Bol sıfırlı paralarımız alay konusu yapıldı.

‘Kim milyoner olmak ister' diye komedi programları yaptılar. Turistler paramızı gördüklerinde şaşkınlık yaşadı. Türk vatandaşları yurt dışına çıktıklarında cüzdanlarını sakladı. Döviz büroları önündeki kalabalığı güvenlik dağıttı! Türkiye bunları yaşadı. Şu andaki paramız itibarı, gücü, bağımsızlığı temsil ediyor. Bugün artık vatandaşlarımız bayrağımızla, pasaportumuzla olduğu kadar parasıyla da gurur duyuyor.

Hatırlayın o döviz bürolarını. Her köşe başında yok muydu? Niye vardı? Paramızın değeri yoktu. Maaşı alan döviz bürosuna koşuyordu. ‘Para değer kaybetmesin' diye.

Akşamdan sabaha değer kaybediyordu. Şimdi o döviz bürolarının tamamı kapandı. Çünkü paramızın gücü, onuru, haysiyeti var.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem