İş'te Gündem

Erden Timur, ABD'de gözaltına alındı mı?

Gazeteci Lube Ayar, Galatasaray'ın eski yöneticisi ve iş insanı Erden Timur'un Amerika Birleşik Devletleri'nde FBI tarafından gözaltına alındığı iddia etti. Nef Vakfı ise iddiayı yalanladı
Erden Timur, ABD'de gözaltına alındı mı?
Haberler / GÜNDEM
29 Eylül 2024 Pazar 21:08

Galatasaray'ın eski yöneticisi Erden Timur'un ABD'nin New York şehrinde gözaltına alındığı iddia edildi.

Gazeteci Lube Ayar, iş insanı Erden Timur'un FBI tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nde gözaltına alındığını öne sürdü.

Timur'un New York Havalimanı'nda gözaltına alındığı belirtilirken, eski Galatasaray yöneticisinin New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında sorgulanacağı öğrenildi.

RÜŞVET VE YASADIŞI BAĞIŞ

Lube Ayar, kişisel X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Erden Timur, ABD'de New York Havaalanı'nda FBI tarafından gözaltına alındı.

Timur'un, en az bir Türk yetkili ve 5 iş insanından rüşvet ve yasadışı bağış almakla suçlanan New York Belediye Başkanı Eric Adams soruşturması kapsamında sorgulandığı öğrenildi."

MEHMET SÜMER DE DOĞRULADI

Voice Of America muhabiri Mehmet Sümer de Erden Timur'un gözaltına alındığı iddiasını doğruladı.

Mehmet Sümer sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu;

Brooklyn'de bir inşaat yatırımı olan Nef İnşaat şirketinin sahibi Erden Timur'la görüştüm. Kendisi iki gün önce New York'a geldiğinde FBI tarafından JFK havalimanıı'nda gözaltına alınarak kendisine New York Belediye Başkanı Eric Adams'la ilgili ilgili sorular sorulduğunu doğruladı.

Timur kendisine Adams'ın kampanyasına bağış yapıp yapmadığının sorulduğunu kendisinin de bağış yapmadığını soyledigini anlattı.

NEF VAKFI'NDAN YALANLAMA

Nef Vakfı, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

Erden Timur’un Amerika Birleşik Devletleri’nde gözaltına alındığı haberi hiçbir biçimde doğruyu yansıtmamaktadır .

Kendisi Neff Vakfı’nın özel bir organizasyonu, Nef Flarmoni orkestrası konseri için Amerika’da bulunmakta olup çıkan gözaltına alındığına ilişkin haber hiçbir biçimde doğruyu yansıtmamaktadır.

ERDEN TİMUR KONUŞTU

Çıkan haberlerin ardından Odatv’ye konuşan Erden Timur, gözaltı iddialarının yalan olduğunu dile getirdi.

Aynı zamanda NEF Holding’in sahibi olan Erden Timur, ABD’de NEF Flarmoni Orkestrası’nın Carnegie Hall’deki konseri için New York’a geldiğini dile getirdi.

Havalimanında polislerin hakkında soruşturma yürütülen ve iddianame hazırlanan Eric Adams için sorular sorduğunu aktardı.

“Eric Adams’a bağış yaptınız mı” ve “Eric Adams’tan para aldınız mı” sorularının sorulduğunu dile getiren Timur, soruları “Ne bir lira bağış yaptım ne de bağış aldım” şeklinde cevaplandırdığını aktardı.

Sorgulamanın yaklaşık 15 dakika sürdüğünü dile getiren Erden Timur öyle bir gözaltına alınma durumunun da olmadığını halen New York’ta konser için bulunduğunu dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem