İş'te Gündem

Ensari Deri'de 2 kişiye işlem yasağı geldi

Ensari Deri hisse senedinde son ayların en sert manipülatif hareketi SPK'dan kaçmadı ve beklenen ceza geldi.
Ensari Deri'de 2 kişiye işlem yasağı geldi
Haberler / İŞTEFİNANS
24 Ocak 2024 Çarşamba 23:12

Bu yılın daha ilk 2 haftasında yüzde 50’ye yakın, son bir yılda ise yüzde 355 prim yapan Ensari Deri hisse senedinde 2 kişiye manipülasyon nedeniyle işlem yasagı geldi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Ensari Deri Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ (ENSRI) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin 2 kişiye 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verdi.

Hisse senedinde son 6 aydır akıl almaz işlemler olmuş ve günlerce yükseliş ve arkasından yeniden tabanlar başlamıştı. Hisse senedi grup hareketi nedniyle son bir yılda yüzde 355 prim yapmıştı.

Senetteki agresif yükselişin bu yılın ilk işlemlerinde de devam etmesi SPK’yı harekete geçirdi. Hissede yoğun işlem yapan ve yapay piyasa oluşturduğu öne sürülen Halit Özkan ve Şemsi Çilingiroğlu hakkında işlem yasagı verildi.

Konu ile ilgili olarak SPK’dan şu açıklama yapıldı:

“Ensari Deri Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ (ENSRI) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerde 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107/1 maddesinde sayılan fiilin işlendiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle; SPKn’nun 1 inci maddesi çerçevesinde yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını teminen, SPKn’nun 128/1-(a) maddesine dayanarak yapay piyasa oluşturmaya yönelik işlemlerin engellenmesi amacıyla; SPKn’nun 101/1 maddesi ve V-101.1 sayılı Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği’nin 5/1 ve 6/1 maddeleri uyarınca; aşağıdaki tabloda bilgilerine yer verilen kişiler hakkında 25.01.2024 tarihli işlemlerden başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verilmiştir.”

  Haberin Videosu

Ensari Deri hisse senedinde son ayların en sert manipülatif hareketi SPK'dan kaçmadı ve beklenen ceza geldi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem