İş'te Gündem

Enflasyon sonrası dolar ve euroda son fiyatlar

Yurt içinde piyasaların merakla beklediği enflasyon beklentilerin altında artış kaydetti. Enflasyon verisine dolar/TL ve euro/TL'den sınırlı tepki gelmedi. Küresel piyasalar ise COVID-19 tedavisi gören Trump'ın bugün hastaneden çıkabilme ihtimaliyle pozitif seyrediyor.
Player yükleniyor...
Haberler / İŞTEFİNANS
5 Ekim 2020 Pazartesi 00:00

Türkiye ekonomisi için en kritik verilerin başında gelen enflasyon, eylül ayında bir sürpriz yaparak beklentilerin altında bir artış kaydetti. Uzmanların yüzde 1,35 civarı artış yaşanmasını beklediği eylül ayı enflasyonu, yüzde 0,97'lik artış kaydetti. Verinin piyasa beklentilerinin altında kalmasına rağmen piyasaların tepkisi sınırlı oldu.  Saat 10:40 itibarıyla dolar/TL 7,7490'den euro/TL ise 9,0890'tan el değiştiriyor.

Veri öncesi saat 09:55'te dolar/TL, 9,7580'den euro/TL ise 7,7595 düzeyindeydi.

Küresel piyasalara Trump morali

Küresel piyasalar, ABD Başkanı Donald Trump'ın günün ilerleyen saatlerinde hastaneden çıkarılabileceği umutlarıyla yükseldi. Trump'ın hastaneden çıkarılabileceği umutları Cuma günü küresel borsalarda volatilite yaratan siyasi belirsizliğin bir kısmını yatıştırdı.

#reklam#

ABD vadelileri yüzde 1 civarı artıda işlem görürken Asya borsalarının da tamamında kazançlar dikkat çekiyor. Çin borsalarının tatil nedeniyle kapalı olduğu günde Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0,63 yükseldi. Avustralya borsası yüzde 2'nin üzerinde yükselerek yaklaşık 2 haftanın en büyük günlük kazanımını kaydetti. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 1,2 civarı yükselişte.

Trump bugün hastaneden çıkabilir

74 yaşındaki Trump, Cuma günü koronavirüs tedavisi için hastaneye kaldırıldı ancak doktorları tedaviye cevap verdiğini ve Pazartesi günü Beyaz Saray'a dönebileceğini söyledi.

Altında yatay seyir

Yatırımcılar koronavirüs testi pozitif çıkan Trump'ın sağlık durumuna yönelik daha fazla netlik beklerken altın fiyatları hafif değişim gösterdi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1,896 dolar ile yatay seyrediyor.

Brent petrol yeniden 40 dolara yaklaştı

#reklam#

Petrol fiyatları Trump'ın doktorlarının Trump'ın bugün hastaneden çıkarılabileceğine
yönelik açıklamalarının desteğiyle yaklaşık yüzde 2 yükseldi. Trump'ın sağlık durumuna yönelik doktorlarının açıklaması küresel piyasalardaki siyasi belirsizliği azaltırken Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatını yüzde 1,8 artışla 39,96 dolara çekti. ABD hafif ham petrolü yüzde 0,21 artışla 37,81 dolara yükseldi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem