İş'te Gündem

Efsane marka Matraş'ı kim aldı?

Matraş Deri Mamulleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. iflas etmişti.
Efsane marka Matraş'ı kim aldı?
Haberler / EKONOMİ
5 Ocak 2024 Cuma 18:01

Kulis sayfalarımızı yakından takip edenler bilir. Ayakkabı, deri ve çanta sektörünün sıkıntı yaşayan ünlü markaları ile ilgili defalarca kulis yazdık.

Ayakkabı sektörü 2018 yılında sıkıntılı bir sürece girmişti. Birbirinden ünlü ayakkabı markaları ve mağaza zincirleri peş peşe konkordatoya gitti. Listede kimler yoktu ki?.. Hotiç, İnci Deri, Yeşil Kundura, Marka Park, Beta, Kemal Tanca. Liste uzayıp gidiyor. Bu markalardan Hotiç ve Yeşil Kundura’nın konkordato sürecini tamamlayarak yollarına devam ettiklerini biliyoruz.

Yine bu süreçte sıkıntı yaşayan şirketlerden biri de sektörün efsane markalarından Matraş idi. Deri çanta ve ayakkabı sektörünün ünlü markası Matraş, aralarında Prada, Miu Miu, Burberry, Massimo Dutti’nin de bulunduğu dünya devlerinin tedarikçisi idi. 2020 yılından bu yana sıkıntı yaşıyordu. Aile arasında miras kavgaları olduğu için şirketin zora girdiği konuşulmuştu. 

Bir dönemin deri deviydi.. Hakkı Matraş hayatını kaybetti

Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 14 Eylül 2022 tarihinde verdiği karar ile 1970 yılından bu yana faaliyet gösteren Matraş Deri Mamulleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. iflas etmişti.

Bu bilgileri niye verdik? Elbette Matraş’ın eski zor günlerini hatırlatmak için değil. Güzel bir haberi sizlerle paylaşmak istedik.

Öğrendiğimize göre Matraş, yeniden piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. Markanın isim hakları Yusuf Tekin ve Ali Tekin’e ait MTR Deri Ürünleri İmalat San. ve Tic. A.Ş. tarafından alınmış.

İlk etapta Matraş markalı ürünlerin satışları, www.matras.com adresi üzerinden satışı yapılacakmış.

Yakın zamanda İstanbul Güneşli’de konsept mağaza açılacakmış. Yıl içinde Matraş isimli yeni mağaza açılışları olacakmış.

kaynak: Para Dergisi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem