İş'te Gündem

Economist: Türk şirketleri için hayat zor

Britanyalı Economist dergisi, Türkiye'nin ABD'den satın aldığı F-35 uçaklarının, Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemi nedeniyle teslim edilememesinin Türk şirketlere yaklaşık 9 milyar dolar değerinde sözleşme kaybettirdiğini yazdı.   
Player yükleniyor...
Haberler / EKONOMİ
13 Haziran 2020 Cumartesi 00:00

"Türk şirketleri için hayat zor" başlıklı yazıda, havacılık ve savunma sanayi firmalarına parça üretimi yapan Kale Grubu'nun F-35 savaş uçağı için de motor parçaları ürettiği belirtilerek, "Ancak Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya'dan geçen yıl aldığı füze savunma sistemleri nedeniyle Amerikan hükümeti, NATO müttefiki olan Türkiye'nin F-35 savaş uçakları projesindeki katılımını askıya aldı.

Türkiye'nin hava kuvvetleri, 100 uçak sipariş etti ancak hiçbiri teslim edilmedi. Türk firmaları, yaklaşık 9 milyar dolar değerinde sözleşme kaybetti, Kale Grubu da en çok etkilenenler arasındaydı, ardından da Covid-19 pandemisi geldi" ifadeleri kullanıldı. 

Yazıda, "Türkiye'de iş yapmak cesaret ister. Son 5 yılda, ülkede ticari güvenliği engelleyen birçok şey oldu; düzinelerce terör saldısı, döviz krizi, bir darbe girişimi ve ardından muhaliflere karşı baskı, Avrupa ve ABD ile diplomatik anlaşmazlıklar ve  7 güçlü bölücü seçim... Ancak hiçbiri şirketleri, Covid-19 pandemisi kadar hazırlıksız yakalamadı" ifadelerine yer verildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem