İş'te Gündem

E-Ticaret şirketlerine 230 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, yılın ilk yarısında e-ticaret alanında faaliyet gösteren 40 firmaya 230 milyon TL’lik idari para cezası uyguladı.
E-Ticaret şirketlerine 230 milyon lira ceza
Haberler / EKONOMİ
30 Temmuz 2024 Salı 08:00

Bakanlık, altı aylık süreçte tüketici başvuruları doğrultusunda incelemeler yaptıklarının altını çizdi.

Tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunmasını teminen başta tüketicinin bilgisi ve onayı olmaksızın ürünün stokta bulunmadığı gerekçesiyle yapılan sipariş iptalleri olma üzere satın alınan ürünlerin mevzuatta belirtilen süre içerisinde teslim edilmemesi ve bu sürelere uyulmaması, tüketiciler tarafından feshedilen sözleşmelere ilişkin bedel iadesinin süresi içerisinde yapılmaması gibi nedenlerle doğan mağduriyetlerin yoğunlaştığı hususlarda inceleme ve denetimler yapıldığı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada bu kapsamda; 2024 yılında denetlenen 42 firmadan mevzuata aykırı uygulamaları tespit edilen 40 firma hakkında yaklaşık 230 milyon Türk lirası idari para cezası uygulandığı belirtildi.

Bunlarla birlikte yedi firmanın faaliyetlerinin ise dolandırıcılık suçu kapsamında değerlendirilmesini teminen inceleme raporlarına ek olarak soruşturma raporu hazırlandığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları’na intikal ettirildiği bilgisi de verildi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem