İş'te Gündem

Dünyanın en büyük çelik üreticisinden kriz uyarısı

Dünyanın en büyük çelik üreticisi, sektörün beklenenden daha derin bir krizle karşı karşıya olabileceğini belirterek küresel çelik piyasasına yönelik ciddi uyarılarda bulundu.Çin ve Almanya'daki diğer büyük çelik üreticileri de benzer şekilde sektörün sürdürülemez bir durumda olduğuna dikkat çekiyor
Dünyanın en büyük çelik üreticisinden kriz uyarısı
Haberler / EKONOMİ
15 Ağustos 2024 Perşembe 15:32

Çelik sektörünün devleri endüstrideki zorlukların arttığını belirterek sektörün krize girebileceği uyarısında bulundu.

Dünyanın en büyük çelik üreticisi, Çin'de yaşanan ve tüm dünyaya yayılma ve sektörü daha derin bir gerilemeye sürükleme potansiyeli taşıyan sektör krizi konusunda alarm verdi.

China Baowu Steel Group yönetim kurulu başkanı Hu Wangming, şirketin yarı yıl toplantısında yaptığı konuşmada, Çin'in çelik sektöründeki koşulların “beklenenden daha uzun, daha soğuk ve dayanması daha zor” olduğunu ve “sert bir kış” yaşanacağını söyledi.

Baowu tek başına dünyadaki çeliğin yaklaşık yüzde 7'sini üretiyor ve Asya ülkesindeki piyasanın havasını ölçmek için bu şirketin yorumları yakından takip ediliyor.

Baowu ayrıca 2008 ve 2015'teki büyük travmalardan daha kötüsünün gelebileceği uyarısında bulundu. Çin'in çelik endüstrisi 2008-2009 Küresel Mali Krizi sırasında ve 2015-2016'da yıkıcı düşüşler yaşamıştı.

DÜNYA DEVLERİNDEN UYARILAR

Öte yandan bugün Alman çelik devi ThyssenKrupp de kazançlarında büyük bir düşüş bildirerek sektörün zorluklarını vurgulamıştı. Bu ayın başlarında ArcelorMittal de Çin'in artan ihracatının küresel pazarı “sürdürülemez” bir duruma soktuğunu söyledi.

Dünyanın açık ara en büyük çelik pazarı olan Çin'in çelik piyasası, uzun süredir devam eden emlak krizinin sona ereceğine dair hiçbir işaret görülmemesi ve fabrika faaliyetlerinin durgun seyretmesi nedeniyle alarm veriyor. 

Küresel yatırımcılar da ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitmesiyle birlikte ABD'de bir resesyon olasılığını düşünüyor. Aynı zamanda Çin'in zor durumdaki ekonomisine de odaklanmış durumda.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem