İş'te Gündem

Dolar ve euro, yılın son haftasına nasıl başladı?

Yurt içi piyasalarda yılın son haftasının ilk işlem gününde veri gündemi oldukça zayıf. 2021 yılı asgari ücretin belirleneceği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun dördüncü görüşmesi ve Kabine Toplantısı Ankara'nın sıcak gündemini oluşturuyor. Dolar ve euro haftaya yatay başladı.
Player yükleniyor...
Haberler / İŞTEFİNANS
28 Aralık 2020 Pazartesi 00:00

Haftanın ilk günü yurt içi ve yurt dışında önemli bir veri bulunmuyor. Bakanlar Kurulu ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları yurt içinde takip edilecek gündem maddeleri olarak yer alıyor.

Merkez Bankası'nın beklentileri aşan faiz artırımı kararıyla oldukça hareketli geçiren döviz piyasalarında dolar/TL Euro/TL kayda değer düşüşler yaşanmıştı. O düşüşlerin ardından yılın son haftasında Türk Lirası, dolar ve euro karşısında sakin başladı. Dolar/TL 7,56-7,57 düzeyinde; euro/TL ise 9,24'lerde değerleniyor.

Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama bekleniyor

#reklam#

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yılın son toplantısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirecek. Kabine toplantısında, Covid-19'la mücadelede gelinen aşama, yerli aşı çalışmaları ve yurt  dışından ithal edilen aşılara ilişkin takvimin yanı sıra ülke gündemindeki  çeşitli konuların ele alınması öngörülüyor. Toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunum yapmaları  bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından bir basın  toplantısıyla, gelişmeleri değerlendirmesi bekleniyor.

Asgari ücret belli oluyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun dördüncü toplantısı saat 10.30’da  yapılacak. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek  üzere son toplantısını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının  ev sahipliğinde gerçekleştirecek. Bakanlıkta yapılacak olan toplantıya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlık  edecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını 4 Aralık’ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ev sahipliğinde yaparken,  ikinci toplantısını 15 Aralık’ta Türkiye İşveren Sendikaları
Konfederasyonu’nun (TİSK), üçüncü toplantısını da 22 Aralık’ta Türkiye  İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (TÜRK-İŞ) ev sahipliğinde çevrim  içi olarak gerçekleştirmişti.

Yurt içinde TCMB uluslararası rezervler verilerini, TÜİK 2020 yılına  ilişkin bitkisel üretim tahminlerini açıklayacak (10.00).

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem