İş'te Gündem

Devlet, İstanbul Havalimanı’ndaki uyku kapsülünden ne kadar kazanacak?

Birçok havaalanında bulunan uyku kabini uygulaması İstanbul Havalimanı'nda da hizmete açıldı. Dileyen yolcular, saatlik 9 euro ödeyerek "İGA Sleepod" isimli uyku kapsülünü kullanabilecek.
Player yükleniyor...
Haberler / EKONOMİ
13 Ocak 2020 Pazartesi 00:00

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, İstanbul Havalimanı’nda yeni hizmete sokulan ‘uyku kapsülleri’ni bugünkü köşesine taşıdı.

Toker, “DHMİ'nin İGA ile imzaladığı yap-işlet-devret (YİD) uygulama sözleşmesinde, tahsis edilen gelirler bir liste halinde sıralanır. Dış hatlarda yolcu başına 20 Euro'luk yolcu servis gelirleriyle başlayıp, otopark, emanet, kargo, kontuar CIP diye uzayıp giden bir liste bu. Bildiğim kadarıyla uyku kapsülü, sözleşmedeki listede yer almıyor” ifadesini kullandı.

Toker, “Ama zaman içinde yeni bir hizmet türü ortaya çıkarsa, bunun oluşturacağı gelir türü için İGA'ya hak verildiğini duyduk. 'Görevli şirket'in yeni gelir türünü tarifelendirip  DHMİ'nin onayına sunması öngörülüyor." düşüncesini dile getirdi.

#reklam#

Toker yazısında şunları kaydetti:

Sözleşme uyarınca, sonradan ortaya çıkan yeni gelir kaleminden DHMİ'nin de pay alması öngörülüyor. Gelirin yarısı İGA'nın, yarısı DHMİ'nin.

Yani kapsülde yastık ve battaniye ile bir saat uyuduğunuzda 5.5 Euro'sunun devlete gittiğini düşünüp teselli bulabilirsiniz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem