İş'te Gündem

Devlet gece kulübü işletir mi? İşletiyor...

"Meselenin emniyet ayağında yaşananlar gibi garabet bir durum var"
Devlet gece kulübü işletir mi? İşletiyor...
Haberler / EKONOMİ
15 Mayıs 2024 Çarşamba 23:08

Sabah yazarı Dilek Güngör, suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın Ankara'da birçok mekanı olduğunu, eğlence sektöründe faaliyet gösteren 10 şirketinin bulunduğunu belirterek, soruşturma kapsamında TMSF'ye geçtiğini aktardı. Güngör, "Devlet gece kulübü işletir mi, işletiyor! Yarın içeride uyuşturucu trafiği dönse kim sorumlu olacak!" diye yargı kararını eleştirdi.

Yurtdışına çıkmaya çalışırken yakalandıktan sonra organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle tutuklanan Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında onlarca şirkete el konulmuştu.  

El koyma kararı verilen şirketlerden 3’ü ise dikkat çekti. Ankara eğlence sektörünün önde gelen isimlerinden Cemil Kumaşçıoğlu’nun sahibi olduğu CK Yiyecek İçecek AŞ ile CBK Yiyecek İçecek ve EMR Yiyecek İçecek Şirketi de TMSF’ye geçti.

Kumaşçıoğlu ile ortakları Emre Topel ve Fethi Koyuncu kentin en önemli mekânlarını işletiyor. Geçen yıl açılan ‘Bohem Ankara’ bu mekânların en ünlüsü.

Hâkimlik sorgusunda vale olduğunu belirten Fethi Koyuncu, Kaplan’la birlikte tutuklanmıştı.

Sabah yazarı Güngör bugünkü yazısında, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının finans ayağına değinerek şu ifadeleri kullandı: 

"Malumunuz, Bora Kaplan'ın Ankara'da birçok eğlence mekanı var. Esasında yemek, organizasyon ve eğlence sektöründe faaliyet gösteren 10 şirketi var. Bunların 6'sı faal… 

İşin ilginci bu soruşturma kapsamında Haaz, Öküz, Three, Tezgah, Albüm, Trend ünvanlı mekanlar da TMSF'ye geçti.

Görüyorsunuzdur hemen her gün bu eğlence mekanlarının önünde silahlı çatışma var.

Devlet gece kulübü işletir mi, işletiyor! Düşünün bu mekanlarda çıkan sanatçıyı da içilen içkiyi de yenen kuruyemişi de şimdi devlet ayarlıyor. Burada TMSF'nin suçu yok. Yargı öyle karar almış…

Ama doğru değil… Yarın içeride uyuşturucu trafiği dönse kim sorumlu olacak! Yahu bu mekanlara hiç kayyum atanmasaydı ne olurdu yani? Kendi kendine kapanıp giderdi buralar…

Anlayacağınız, şu anda meselenin emniyet ayağında yaşananlar gibi garabet bir durum var."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem